Αθήνα

°C

Παρασκευή

17

Σεπτεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / PLUS / Σπιτικό ντάκιρι φράουλα – συνταγή: Ο πιο εύκολος τρόπος
PLUS

Σπιτικό ντάκιρι φράουλα – συνταγή: Ο πιο εύκολος τρόπος

Σπιτικό ντάκιρι φράουλα - συνταγή: Δείτε πώς να το φτιάξετε

Το ρούμι είναι από τα πιο αγαπημένα ποτά των περισσότερων, αφού συνδυάζεται σχεδόν με τα πάντα και καλύπτει όλα τα γούστα! Το ντάκιρι (ή ντάκιουρι) είναι ένα από τα δημοφιλέστερα κοκτέιλ που απολαμβάνουμε το καλοκαίρι. Μπορεί να ονειρεύεστε τη στιγμή που θα το παραγγείλετε στο αγαπημένο σας μπαρ αλλά με την παρακάτω συνταγή θα γίνετε οι ίδιοι μπαρτέντερ και θα γτιάξετε εύκολα και γρήγορα το δικό σας ντάκιρι στο σπίτι. Δείτε τα υλικά που θα χρειαστείτε και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να φέρετε το μπαρ στο… σπίτι σας!

Θα χρειαστείτε:

1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού νερό
4 φρέσκα κλαδάκια δεντρολίβανου
1 φλ. τσαγιού κατεψυγμένες φέτες φράουλας
30 ml. λευκό ρούμι
30 ml. χυμό λάιμ
Ολόκληρες φρέσκες φράουλες και επιπλέον κλαδάκια δενδρολίβανου για τη γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Βράστε τη ζάχαρη με το νερό σε μία μικρή ή μέτρια κατσαρόλα (ανάλογα με την ποσότητα που θέλετε να φτιάξετε).  Στη συνέχεια μειώστε τη θερμότητα και σιγοβράστε για 10 λεπτά ακόμη. Βγάλτε από τη φωτιά, προσθέστε το δενδρολίβανο και καλύψτε για 10- 15 λεπτά. Αφαιρέστε το δενδρολίβανο και βάλτε το στο ψυγείο (χρήσιμο τίο:το σιρόπι διατηρείται έως και ένα μήνα). Σε ένα μπλέντερ ‘μιξάρετε” τις κατεψυγμένες φράουλες με το ρούμι, το χυμό λάιμ και 2 κουταλιές της σούπας από το σιρόπι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σερβίρετε στο ποτήρι και γαρνίρετε με ολόκληρη φράουλα και ένα κλαράκι δενδρολίβανου

Δείτε μια απλή συνταγή να φτιάξετε παγωμένο ντάκιρι φράουλα:
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις