Αθήνα

°C

Τετάρτη

22

Σεπτεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μακρόν εμβολιασμός – Tik Tok: Ο Γάλλος Πρόεδρος απαντά μετά τις διαδηλώσεις
ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν εμβολιασμός – Tik Tok: Ο Γάλλος Πρόεδρος απαντά μετά τις διαδηλώσεις

Μακρόν εμβολιασμός - Tik Tok: Τι είπε στα social media

Με σέλφι βίντεο και κάζουαλ ντύσιμο ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν χρησιμοποίησε τα social media ώστε να τοποθετηθεί δημοσίως απέναντι στις ψευδείς πληροφορίες αναφορικά με τις διαδηλώσεις κατά του υγειονομικού πάσο. Συγκεκριμένα, πρότεινε σήμερα στους Γάλλους στο Instagram και το Tik Tok να απαντήσει απευθείας σε όλα τα ερωτήματά τους σχετικά με τον εμβολιασμό. Ηλιοκαμένος και φορώντας ένα μαύρο t-shirt, ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους, που βρίσκεται σε διακοπές στο φρούριο του Μπρεγκανσόν (νότια), ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτό το σύντομο βίντεο, διάρκειας ενός λεπτού, το οποίο τραβάει ο ίδιος, έχοντας μονάχα ως φόντο τη σημαία της Γαλλίας.

Στο βίντεο επαναλαμβάνει πως ο εμβολιασμός είναι «το μόνο όπλο» μπροστά στο τέταρτο κύμα της Covid-19, με «λίγο παραπάνω από 42 εκατομμύρια Γαλλίδες και Γάλλους να έχουν λάβει μια δόση εμβολίου» και «λίγους περισσότερους από 35 εκατομμύρια» να έχουν «λάβει τις δύο δόσεις και οι οποίοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι». «Γνωρίζω, εντούτοις, πως πολλοί από εσάς διερωτώνται ακόμα, φοβούνται, πολλοί ακούν ψευδείς πληροφορίες, ψευδείς φήμες, ο,τιδήποτε, πρέπει να το λέμε, επομένως αποφάσισα να απαντήσω απευθείας στα ερωτήματά σας. Ελάτε, θέστε τα μου και θα προσπαθήσω να είμαι όσο το δυνατόν πιο άμεσος και πιο σαφής», λέει ο Εμανουέλ Μακρόν.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emmanuel Macron (@emmanuelmacron)

Τι απαντά ο Μακρόν

Σε μια πρώτη απάντηση, την οποία απευθύνει σε «έναν νεαρό άνδρα με καλή υγεία, ο οποίος ρωτάει γιατί να εμβολιαστεί», ο Γάλλος πρόεδρος τον παροτρύνει να το «κάνει για τους δικούς του», υπογραμμίζοντας πως θα μειώσει με αυτόν τον τρόπο «τον κίνδυνο να μολύνει άλλους». Στη δεύτερη απάντησή του, ο Εμανουέλ Μακρόν έδωσε απαντήσεις αναφορικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Όπως είπε δεν υπάρχει «μηδενικό ρίσκο», αλλά τόνισε πως «τα εμβόλια σώζουν ζωές, ο ιός σκοτώνει». Τα πρώτα βίντεο είχαν πάνω από ένα εκατομμύριο προβολές έως σήμερα το απόγευμα. Η πρωτοβουλία του Γάλλου προέδρου λαμβάνει χώρα, την ώρα που για τρίτο συναπτό Σάββατο οργανώθηκε μια μαζική κινητοποίηση κατά του υγειονομικού πιστοποιητικού, με τη συμμετοχή περισσότερων από 200.000 ανθρώπων, στην καρδιά του καλοκαιριού.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emmanuel Macron (@emmanuelmacron)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις