Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου

Παραπολιτικά: Ορατές και αθέατες στιγμές της παραπολιτικής μας επικαιρότητας σχολιασμένες από τον Γιάννη Ντσούνο.

Στο προεδρικό Μέγαρο στην γιορτή για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας συναντήθηκαν ο Βασίλης Σπανούλης και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης. Όπως αποκάλυψε ο κ. Χρηστίδης με σχετική ανάρτησή του, τον βοήθησε να διορθώσει τον κόμπο της γραβάτας του: «Η ζωή τα φέρνει περίεργα πολλές φορές. Εκεί που είσαι εμφανίζεται ένας κύριος. Καλησπέρα Βασίλη, ωραία γραβάτα. Σε ευχαριστώ φίλε, μπορείς να με βοηθήσεις λίγο με τον κόμπο; Τι να πεις;».

γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Με άσχημο τρόπο, που προκάλεσε και σωρεία αντιδράσεων ακόμη και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, επέλεξε η Άννα Ελεφάντη, στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να σχολιάσει την κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια Μαρία Σάκκαρη και την σχέση που διατηρεί με τον γιο του πρωθυπουργού. Όπως έγραψε: «Ζούμε στην χώρα που για να σε δείχνει η ΕΡΤ πρέπει να έχεις γκόμενο τον γιο του Πρωθυπουργού». Η κα Ελεφάντη λίγες ώρες αργότερα κατέβασε την αρχική της ανάρτηση, ενώ μεταξύ της έντονης κριτικής που δέχτηκε ήταν και αυτή του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη: «Η απώλεια της εξουσίας και η συνείδηση ότι δεν θα ξαναγυρίσουν τους έχει τρελάνει. Δεν υπάρχει πλεόν κανένα όριο στην χυδαιότητά τους. Δύο νέοι άνθρωποι που ερωτεύτηκαν και δεν ανακατεύονται με την πολιτική γίνονται στόχος, επειδή ο ένας είναι γιος του πρωθυπουργού. Σιχαμάρα αποπνέουν μόνο».

 

Απώλειες

Μια ακόμη απώλεια μετρά το ΜεΡΑ25, αφού και επισήμως ανεξαρτητοποιήθηκε από την κοινοβουλευτική του ομάδα η Κωνσταντίνα Αδάμου. Η κα Αδάμου είχε εκλεγεί βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης με το κόμμα του Γιάννη Βαρουφάκη και στην ανακοίνωσή της δηλώνει πως αναγκάστηκε να ανεξαρτητοποιηθεί λόγω αυταρχικών και αντιδημοκρατικών πρακτικών εντός του κόμματος.

 

Υπό σκέψη

Αληθεύουν άραγε οι φήμες που θέλουν τον κ. Παπαχριστόπουλο να μην επιθυμεί να είναι εκ νέου υποψήφιος στις επόμενες εκλογές; Ο γνωστός «γιατρός» της πολιτικής, που ήταν πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ και μετά προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ, έχασε πρόσφατα την έδρα του από τον κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει την τελική του απόφαση. Ο καιρός θα δείξει…

 

Υπέρ Ανδρέα

Υπέρ της υποψηφιότητας του Ανδρέα Λοβέρδου για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ τάχθηκε με δηλώσεις της η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή. Ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ έσπευσε αμέσως να την ευχαριστήσει μέσω των social media: «Εύα Καϊλή, μαζί θα προχωρήσουμε για το ΠΑΣΟΚ του 21ου αιώνα. Ευχαριστώ για την δημόσια στήριξη».

 

Ρακί και διάβασμα

Ο λόγος για τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος βρέθηκε πριν μερικές ημέρες στην Κρήτη και αφού ήπιε ρακές με φορείς του νησιού αφού συζήτησε για την τουριστική κίνηση, ανήρτησε ένα κείμενο στο διαδίκτυο: «Μόλις λοιπόν πατήσει κανείς το πόδι του στην κρητική γη νιώθει το βάρος της ιστορίας αυτού του μοναδικού τόπου. Η ευλογία της εύφορης κρητικής γης σε συνδυασμό με την αξιοσύνη των ανθρώπων του νησιού δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα εικόνων, γεύσεων μυρωδιών και συναισθημάτων». Μάλιστα ο υπουργός Τουρισμού παρέθεσε και ένα κείμενο του Νίκου Καζαντζάκη για το νησί .

 

 

Γιουβεντίνος

Τις πρώτες του επαφές με το ποδόσφαιρο και τις παρουσίες του στο γήπεδο πριν από 40 χρόνια θυμήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόσφατη εκδήλωση για την παρουσίαση του Master plan για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ. «Πρώτη φορά επισκέφθηκα Ολυμπιακό Στάδιο σε ηλικία 15 ετών στον τελικό του τότε κυπέλου Πρωταθλητριών μεταξύ της Γιουβέντους του Μισέλ Πλατινί και του Αμβούργου. Φανατικός οπαδός της Γιουβέντους γνώρισα την πρώτη μου μεγάλη απογοήτευση και την επιβεβαίωση της κουβέντας που κάποτε είπε ο Γκάρι Λίνεκερ ότι το ποδόσφαιρο παίζεται 11 εναντίον 11, αλλά τελικά κερδίζουν οι Γερμανοί». Για την ιστορία το κύπελο είχε κατακτήσει το Αμβούργο με 1-0.

 

Θετικός

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε πριν λίγες ημέρες ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Την είδηση έκανε γνωστή ο ίδιος με άναρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο υπουργός παρουσιάζει ήπια συμπτώματα, καθώς εδώ και αρκετούς μήνες έχει κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, ενώ έθεσε τον εαυτό του σε καραντίνα όπως προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Συνεχίζει ωστόσο να εργάζεται κανονικά από το σπίτι του. Περαστικά να ευχηθούμε και γρήγορη επιστροφή στα καθήκοντά του.

 

Τα συγχαρητήρια

Στον καθιερωμένο αγώνα δρόμου Zagori Mountain Running συμμετείχε πρόσφατα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, γεγονός που έκανε τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα να του δώσει συγχαρητήρια κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας. «Έτρεξε τον ημιμαραθώνιο βουνού 21 χιλιόμετρα. εκπροσώπησε το σύνολο της Βουλής και πήγε καλά. Υπάρχουν και αυτά τα πράγματα, είναι ένας δημοφιλής και διεθνής αγώνας το Ζαγόρι, που έχει διεθνή προέλευση».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις