Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διακίνηση ναρκωτικών: «Αποστολές» στη Μύκονο
ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση ναρκωτικών: «Αποστολές» στη Μύκονο

Διακίνηση ναρκωτικών: Τα καρτέλ της Λατινικής Αμερικής οργανώνουν αποστολές στη Μύκονο για τις… ανάγκες του καλοκαιριού.

Από τη Γουιάνα στη Μύκονο, μέσω Γαλλίας, έφθασε αεροπορικώς, 32χρονος Νιγηριανός, «βαποράκι» διεθνούς καρτέλ, με το στομάχι του κυριολεκτικά μια ωρολογιακή βόμβα, αφού είχε καταπιεί σε «αυγά» πάνω από μισό κιλό κοκαΐνης! Ο 32χρονος, που πήρε μεγάλο ρίσκο για την ίδια τη ζωή του, όπως προκύπτει από την επίσημη ενημέρωση, συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες, στον Αερολιμένα Μυκόνου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια ποσότητας κοκαΐνης, ενώ, προς το παρόν, τουλάχιστον, μένουν στο απυρόβλητο οι οργανωτές της αποστολής της κοκαίνης σε ντίλερ που εδρεύουν στο νησί των ανέμων.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Ειδικότερα, αναφέρεται από την Αστυνομία, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων, για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια, από χώρες της Λατινικής Αμερικής, εντόπισαν και συνέλαβαν τον ανωτέρω, ο οποίος αφίχθη αεροπορικώς στη χώρα μας στον Αερολιμένα Μυκόνου, προερχόμενος από τη Γουιάνα, μέσω Γαλλίας. Ο 32χρονος μετέφερε, δια της μεθόδου της καταπόσεως, ποσότητα κοκαΐνης σε 33 αυτοσχέδιες συσκευασίες, συνολικού βάρους 520 γραμμαρίων, οι οποίες και κατασχέθηκαν.

Το κινητό τηλέφωνο

Επίσης κατασχέθηκε συσκευή κινητής τηλεφωνίας. Στο τηλέφωνο αυτό, αν ο Νιγηριανός έφθανε στη Μύκονο χωρίς να γίνει αντιληπτός, θα περίμενε κλήση από το πρόσωπο που γνώριζε τη μεταφορά των «αυγών», αλλά δεν τον γνώριζε το «βαποράκι». Η Συνεργατική Δημοκρατία της Γουιάνας, πρώην Βρετανική Γουιάνα είναι η μόνη χώρα της Κοινοπολιτείας των Εθνών στην ηπειρωτική Νότια Αμερική. Συνορεύει ανατολικά με το Σουρινάμ, νότια με τη Βραζιλία και δυτικά με τη Βενεζουέλα, ενώ στα βόρεια σύνορά της βρέχεται από τον Ατλαντικό ωκεανό. Η χώρα, ήταν μέχρι το 1966 αγγλική αποικία. Από το 1970 είναι μέρος της Κοινοπολιτείας.

 

Συνελήφθη και καταζητούμενος των ΗΠΑ

Στη Μύκονο, όμως, εντοπίστηκαν και τα ίχνη 39χρονου από την Αυστραλία, ο οποίος ήταν καταζητούμενος των Η.Π.Α με Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων της Interpol για εμπλοκή του σε εμπόριο κοκαΐνης. Ο Αυστραλός συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Μυκόνου και σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων της Interpol H.Π.Α. Ειδικότερα, αναφέρει η Αστυνομία, ο συλληφθείς διώκεται από τις Αρχές των Η.Π.Α. ως μέλος διεθνικού κυκλώματος ναρκωτικών, εμπλεκόμενος σε υποθέσεις εισαγωγής – διακίνησης ποσοτήτων κοκαΐνης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών Αιγαίου και μετά τις προβλεπόμενες δικαστικές διαδικασίες θα αποφασιστεί αν και πότε θα εκδοθεί στις Ηνωμένες πολιτείες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις