Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά Σταμάτα: Μαίνεται η πύρινη λαίλαπα
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Σταμάτα: Μαίνεται η πύρινη λαίλαπα

Φωτιά Σταμάτα: Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη πολιτικής προστασίας Αττικής, Βασίλη Κόκκαλη, δεν υπάρχει ακόμα ακριβής εικόνα για το μέγεθος της ζημιάς.

Εκτός ελέγχου είναι η φωτιά σε Σταμάτα και Ροδόπολη, με σπίτια και αυτοκίνητα να έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη πολιτικής προστασίας Αττικής, Βασίλη Κόκκαλη, δεν υπάρχει ακόμα ακριβής εικόνα για το πόσα σπίτια έχουν καεί. Οι εναέριες ρίψεις νερού είναι συχνές, αλλά φαίνεται πως δεν περιορίζουν την πυρκαγιά. Η έντονη βλάστηση από την άλλη ενισχύει τον κίνδυνο των αναζωπυρώσεων. Οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επιχειρούν να στήσουν φραγμούς  σε διάφορα σημεία με καύσιμη ύλη, ενώ οι περισσότεροι από τους κατοίκους έχουν ήδη απομακρυνθεί.

Τα πρώτα σπίτια στην περιοχή της Ροδόπολης έχουν παραδοθεί ήδη στην πυρκαγιά που ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι σε δασική έκταση ανάμεσα στη Σταμάτα και τη Ροδόπολη Αττικής. Αυτή την ώρα το πύρινο μέτωπο έχει μεταφερθεί από την Σταμάτα προς τη Ροδόπολη και το Διόνυσο.

Οι δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας

«Η πυρκαγιά μαίνεται, είναι πολλά τα μέτωπα. Το πιο σημαντικό πρόβλημα εντοπίζεται στην Ροδόπολη και στην Διόνυσου» σημείωσε στο MEGA ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κόκκαλης. Σύμφωνα με τον κ. Κόκκαλη, δεν εγκλωβίστηκαν κάτοικοι, ενώ όπως είπε και οι ιδιώτες συνδράμουν στην κατάσβεση της φωτιάς.

 

Δραματική η κατάσταση

Στη Ροδόπολη αυτή την ώρα ο μεγαλύτερος όγκος της φωτιάς, που καίει στην περιοχή από τις 12 το μεσημέρι. Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο πρόεδρος κοινότητας Ροδόπολης Βασίλης Κλεφτάκης η κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει δραματική εξαιτίας των ανέμων που πνέουν στην περιοχή: «Δραματική είναι η κατάσταση αυτή την ώρα. Η φωτιά είναι προς την δική μας την πλευρά και έχει φτάσει στη λεωφ. Διονύσου. Δόθηκε μάχη για να μην πάει η φωτιά προς τον οικισμό “Γαλήνη” και μέχρι ώρας αυτό φαίνεται να το έχουν πετύχει οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Η φωτιά τώρα έχει φύγει από εκεί, πέρασε απέναντι στην Μητροπολίτου και έχει μπει στο Κόκκινο Χωράφι καίει δάσος αυτή την ώρα. Από τον αέρα ξεφυτρώνουν παντού φλόγες».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις