Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Μια ελληνική ιστορική πρωτιά
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Μια ελληνική ιστορική πρωτιά

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Η ΔΟΕ με αφορμή τις μικρές που έκλεψαν τις εντυπώσεις στο σκέιτμπορντ δημοσίευσε ενδιαφέροντα στατιστικά.

Η Γιαπωνέζα Νισίγια και η Βραζιλιάνα Λεάλ, αμφότερες 13 ετών, κατέκτησαν το χρυσό και το αργυρό μετάλλιο αντίστοιχα στο σκέιτμπορντ των Ολυμπιακών Αγώνων. Η Νισίγια μάλιστα έγινε η δεύτερη νεαρότερη χρυσή ολυμπιονίκης στην ιστορία, σε ηλικία 13 ετών και 330 ημερών. Και αυτό γιατί η κορυφή ανήκει σε έναν Έλληνα, τον Δημήτρη Λούνδρα, ο οποίος σε ηλικία 10 χρονών και 206 ημερών, είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του 1896.

 

Ο Δημήτριος Λούνδρας είχε τη νεότερη συμμετοχή αθλητή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 στην Αθήνα, καθώς σε ηλικία 10 ετών ήταν μέλος της ομάδας του δίζυγου μαζί με τους Ι. Χρυσάφη, Ι. Μητρόπουλο και Φ. Καρβελά, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση. Διετέλεσε πρόεδρος της Ελληνικής Σκοπευτικής ομοσπονδίας, ενώ το 1964 τιμήθηκε από την Γενική Γραμματεία αθλητισμού για την προσφορά του στον αθλητισμό με το παράσημο του Ανωτέρου ταξιάρχου του τάγματος Γεωργίου του Α’. Εξελίχθηκε σε υποναύαρχο του Πολεμικού Ναυτικού. Απεβίωσε το 1970.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις