Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κρίτων Αρσένης κόφτης: Ο Ηλίας Κανέλλης “σφάζει” τον βουλευτή του Μέρα25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κρίτων Αρσένης κόφτης: Ο Ηλίας Κανέλλης “σφάζει” τον βουλευτή του Μέρα25

Κρίτων Αρσένης κόφτης: Ο Ηλίας Κανέλλης αρθρογράφος της εφημερίδας τα Νέα αφιερώνει κείμενό του, στην περίφημη πρόταση του Κρίτωνα Αρσένη να μπει κόφτης πλούτου

Με ένα κείμενο περίσσειας ειρωνείας ο δημοσιογράφος- αρθρογράφος των Νέων Ηλίας Κανέλλης σφάζει τον Κρίτωνα Αρσένη, για την περίφημη πρότασή του να μπει κόφτης στον πλούτο άνω των 100.000 ευρώ.

Το κείμενο του Ηλία Κανέλλη:

Εμφανίστηκε ως ένα όμορφο αγόρι με μακριά μαλλιά που έκανε κηρύγματα για τον σοσιαλισμό και την οικολογία. Ηταν επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου αλλά ήταν και από τζάκι- το τζάκι της αγωνίστριας Μαρίας Αρσένη. Διαβάζω ότι είχε ενταχθεί στο περιβαλλοντικό κίνημα από τα μαθητικά του χρόνια. Και παρέμεινε. Στα μαθητικά χρόνια- τουλάχιστον ως προς τον ενθουσιασμό. Τα χρόνια της χρεοκοπίας και των μνημονίων, ο νεαρός πολιτικός με τα μακριά μαλλιά πέρασε υπέροχα στις Βρυξέλλες ως ευρωβουλευτής πού παπαγάλιζε υπέροχες πράσινες κοινοτοπίες. Αχ, ο προοδευτισμός, πόσο προσοδοφόρο επάγγελμα μπορεί να γίνει.

Στο μεταξύ, στρατεύτηκε στο μέτωπο κατά της επένδυσης στις Σκουριές και κόλλησε στον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά οι συριζαίοι είχαν πολύ πιο δικούς του ανθρώπους να στείλουν στη Βουλή. Οπαδός της κινητικότητας, εσχάτως βολεύτηκε στο ψηφοδέλτιο Βαρουφάκη και μπράβο του. Η βασική αρετή ενός πολιτικού είναι η επιβίωσή του και ως προς αυτό τα καταφέρνει. Το μόνο λάθος του είναι επιδιώκει να παρεμβαίνει με δηλώσεις σαν την προχθεσινή όπλου ζητεί να απαγορευτεί ο πλούτος και να κατάσχονται τα λεφτά όσων έχουν πάνω από εκατό χιλιάρικα. Πάνω- κάτω δηλαδή όσα βγάζει ο ίδιος σε έναν χρόνο ως βουλευτής.

Αφού μια χαρά τα καταφέρνεις Κρίτωνα, με το μακρύ μαλλί και το σοσιαλιστικό παρελθόν, τι τις θέλεις τις δηλώσεις; Δεν σου πάνε. Κρείττον σιγάν, Κρίτωνα.

Η πρόταση Κρίτωνα Αρσένη

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση Αρσένη ήταν να μπει “κόφτης πλούτου” και “να απαγορεύεται να έχεις ετήσιο εισόδημα πάνω από 100.000 ευρώ” και την διατύπωσε με ανάρτησή του στο Twitter. Εγραψε ο βουλευτής του ΜεΡΑ25: Αν είναι ντροπή να έχουμε φτωχούς, γιατί να μην είναι ντροπή να έχουμε πλούσιους; Γιατί να μην υπάρχει κόφτης πλούτου, πχ. για αρχή τα 100.000€. Γιατί να μην απαγορεύεται να έχεις ετήσιο εισόδημα πάνω από αυτά και να σου αφαιρούνται; Καιρός να βάλουμε εμείς την ατζέντα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις