Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Θάνατος Γαρυφαλλιάς – Φολέγανδρος: Σοκάρουν τα στοιχεία για τη δολοφονία της 26χρονης
ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος Γαρυφαλλιάς – Φολέγανδρος: Σοκάρουν τα στοιχεία για τη δολοφονία της 26χρονης

Θάνατος Γαρυφαλλιάς - Φολέγανδρος: Κόλαφος για τον 30χρονο φονιά της Φολεγάνδρου η ιατροδικαστική έκθεση

Σοκάρουν τα στοιχεία από την ιατροδικαστική έκθεση για τη δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο από τον 30χρονο σύντροφό της. Σύμφωνα με πληροφορίες η 26χρονη έφερε τραύματα στο πρόσωπο που προκλήθηκαν είτε από γροθιά, είτε από χαστούκι, κάτι που σημαίνει ότι ο δράστης την ξυλοκόπησε, πριν την πετάξει στα βράχια και στη συνέχεια να την ρίξει ζωντανή στη θάλασσα. Ο ιατροδικαστής Ηλίας Μπογιόκας εξέταζε από την πρώτη στιγμή το ενδεχόμενο η Γαρυφαλλιά να ξυλοκοπήθηκε προτού ο δράστης την πετάξει στα βράχια.

Η αφορμή για το παραπάνω ερώτημα ήταν οι μώλωπες στο πρόσωπό της που διαπιστώθηκαν κατά τη νεκροψία. Κάποιοι από αυτούς τους μώλωπες προήλθαν από την πτώση στα βράχια, όμως άλλοι ήταν υπό διερεύνηση. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, στην ιατροδικαστική έκθεση γίνεται ρητή αναφορά σε «τραύματα στο κεφάλι από θλων όργανο», το οποίο ερμηνεύεται ως από το χέρι του 30χρονου. Κατά τον ιατροδικαστή, σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης γρονθοκόπησε ή χαστούκισε τη Γαρυφαλλιά προτού την πετάξει στα βράχια. Επιπλέον, στην έκθεση επισημαίνεται ότι η Γαρυφαλλιά ήταν ζωντανή όταν την πέταξε στα βράχια καθώς είχε πιει νερό.

Απολογείται ο 30χρονος

Ο 30χρονος απολογείται στον ανακριτή μετά την ολιγόωρη νοσηλεία του στο Κέντρο Υγείας Νάξου. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το βράδυ της Τετάρτης στις οκτώ ο 30χρονος βρέθηκε πεσμένος στο κρατητήριο. Οδηγήθηκε στο κέντρο υγείας Νάξου και εκεί κατά τις ίδιες πηγές ειχε αρνηση να εξεταστει, ενώ λίγο αργότερα διαπιστωθηκε ότι ειχε σημαδια επιληπτικης κρίσης. Όπως δήλωσαν το πρωί της Πέμπτης οι γιατροί που τον εξέτασαν, ο 30χρονος ήρθε στο κέντρο υγείας επικαλούμενος ζητήματα μνήμης και επιληπτική κρίση. «Χθες το βράδυ δεχτήκαμε κλήση από αστυνομία, πήγε το ΕΚΑΒ έφερε τον ασθενή με πτώση επιπέδου συνείδησης. Εξετάστηκε και κρίθηκε ότι πρέπει να εισαχθεί. Εισήχθη στο νοσοκομείο, πήρε φαρμακευτική αγωγή, και επανεξετάστηκε σήμερα το πρωί. Ο ασθενής είναι τώρα μια χαρά και πήρε εξιτήριο» δήλωσε ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Νάξου, κ. Βασίλης Ραπτάκης.

Τι είχε υποστηρίξει ο 30χρονος

Το φονικό σημειώθηκε ενώ ο 30χρονος βρισκόταν στο νησί της Φολεγάνδρου με την Γαρυφαλλιά για διακοπές. Στην ομολογία του στους αστυνομικούς, υποστήριξε ότι τον τελευταίο καιρό το ζευγάρι είχε συχνούς καυγάδες. Eνας τέτοιος καυγάς – σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά του – ξέσπασε την ώρα που βρίσκονταν στο όχημά τους το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής. Την ώρα της λογομαχίας τους, ο 30χρονος, όπως περιέγραψε στους άνδρες του τμήματος Ανθρωποκτονιών, έβγαλε εκτός δρόμου το αυτοκίνητο και το έριξε σε βραχώδη πλαγιά.

Η 26χρονη βγήκε από το όχημα -όπως είχαν δηλώσει και οι αυτόπτες μάρτυρες- με τον δολοφόνο της να την ακολουθεί και να την σπρώχνει στα βράχια. Είπε, πως χτύπησε σε κάποια βράχια και στη συνέχεια το σώμα της κατέληξε στη θάλασσα. Ο ίδιος -σύμφωνα πάντα με όσα ισχυρίζεται- βούτηξε στη θάλασσα για να την βοηθήσει, αλλά την βρήκε αναίσθητη και τράπηκε σε φυγή.

Δολοφονία στη Φολέγανδρο- Μητέρα Γαρυφαλιάς: «Έβλεπα χειριστικές συμπεριφορές»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις