Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ολυμπιακοί Αγώνες: Σκέψεις ακύρωσης από τους Ιάπωνες
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Σκέψεις ακύρωσης από τους Ιάπωνες

Ολυμπιακοί Αγώνες: Δεν αποκλείεται να ακυρωθούν λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, λέει η Οργανωτική Επιτροπή.

Η ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ιαπωνία έχει οδηγήσει τους ιθύνοντες της οργανωτικής επιτροπής να εξετάζουν το ενδεχόμενο ακύρωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο λίγο πριν την έναρξή τους. Ειδικότερα, ο Τοσίρο Μούτο, επικεφαλής της σχετικής επιτροπής, ερωτώμενος ευθέως κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου θα μπορούσε ενδεχομένως να ακυρωθεί, αρνήθηεκ να αποκλείσει το ενδεχόμενο. Υπενθυμίζουμε ότι οι Αγώνες έχουν στοιχίσει μέχρι στιγμής στην Ιαπωνία 12 δισεκατομμύρια δολλάριο, ποσό που επ’ ουδενί δεν περιμένουν πλέον να ισοσκελίσουν οι Ιάπωνες.

Η απάντηση αυτή ήρθε, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων στις αποστολές των χωρών ολοένα και αυξάνεται, με τα κρούσματα στο Ολυμπιακό Χωριό να έχουν φτάσει τα 71, την ώρα που δύο ακόμα χορηγοί ανακοίνωσαν ότι δεν θα στείλουν τους αντιπροσώπους τους στην Τελετή Έναρξης, λόγω της τοπικής έξαρσης. «Δεν μπορούμε να προβλέψουμε το τι μπορεί να γίνει με τον αριθμό των κρουσμάτων. Οπότε θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις αν παρατηρηθεί έξαρση» είπε ο Μούτο χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Έχουμε συμφωνήσει ότι με βάση την κατάσταση της πανδημίας θα συζητήσουμε ξανά. Αυτή τη στιγμή, τα κρούσματα μπορούν είτε να ανέβουν είτε να πέσουν, οπότε θα δούμε τι πρέπει να κάνουμε ότι προκύψει ζήτημα».

Προς επίρρωση της σοβαρότητας της κατάστασης τονίζεται πως ο Μούτο, πρώην τεχνοκράτης και σε στενή επαφή με το κυβερνών κόμμα, φημίζεται για την προσεκτική επιλογή των λέξεων που χρησιμοποιεί στη διάρκεια δημοσίων εμφανίσεών του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις