Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πάρος κρούσματα σήμερα: Εικόνες συνωστισμού στο αεροδρόμιο – Δείτε τα βίντεο
ΕΛΛΑΔΑ

Πάρος κρούσματα σήμερα: Εικόνες συνωστισμού στο αεροδρόμιο – Δείτε τα βίντεο

Πάρος κρούσματα σήμερα: Δε φαίνεται να τηρείται κανένα μέτρο προστασίας

Ιδιαίτερη ανησυχία επικρατεί για την επιδημιολογική κατάσταση στο νησί της Πάρου, με τις τελευταίες εικόνες που έρχονται από το αεροδρόμιο όπου και παρατηρείται ένα μεγάλο κύμα κόσμου. Όπως φαίνεται σε βίντεο και φωτογραφίες, που εξασφαλίζει το protothema.gr, εκατοντάδες επισκεπτών έχουν συνωστιστεί σε έναν μικρό χώρο για να ταξιδέψουν. Δεν φαίνεται να υπάρχει η απαραίτητη επιτήρηση, ενώ δεν τηρούνται οι αποστάσεις. Το σκηνικό με την κοσμοσυρροή γίνεται αισθητό σε μια περίοδο που εκφράζεται ανησυχία και για αυτό το νησί των Κυκλάδων, όπου τα κρούσματα έχουν «σκαρφαλώσει» σε διψήφιο αριθμό.

Υπενθυμίζεται, ότι το τελευταίο διάστημα ο Covid – 19 στην Πάρο έφερε διψήφια νούμερα εντάσσοντας το νησί στο «πορτοκαλί» επίπεδο αυξημένης επιτήρησης. Κάτοικοι και πεισκέπτες του νησιού έσπευσαν στο Κέντρο Υγείας για να εμβολιαστούν.

Ακόμη, σύμφωνα με το νέο μέτρο που έχει τεθεί σε εφαρμογή από το Σάββατο 17 Ιουλίου, όλοι οι εργαζόμενοι στις τουριστικές επιχειρήσεις και στην εστίαση θα πρέπει υποχρεωτικά δύο φορές την εβδομάδα να κάνουν test, ένα rapid  και ένα self που θα δηλώνουν στην ΕΡΓΑΝΗ, φαίνεται να κινητοποίησε τον κόσμο, ειδικά τους εργαζομένους του νησιού στον τουρισμό. Έτσι λοιπόν σύμφωνα με πληροφορίες, νέοι κυρίως άνθρωποι που εργάζονται στην Πάρο στον τουριστικό τομέα, προσέρχονται να εμβολιαστούν για μια σειρά από προφανείς λόγους: Για την ατομική τους προστασία και υγειονομική ασφάλεια απέναντι στον επιθετικό ιό που πολλαπλασιάζει τα κρούσματά του, την αποφυγή συνεχών testing που κοστίζουν, αλλά και τη διασφάλιση της κοινωνικής, οικονομικής και εργασιακής ομαλότητας και ηρεμίας εν μέσω της τουριστικής σεζόν τόσο για τους ίδιους όσο και για το νησί.

Δείτε τα βίντεο από την κατάσταση που επικρατεί στο αεροδρόμιο της Πάρου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις