Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βρώσιμο εμβόλιο κορονοϊού: Οι Έλληνες που το ετοιμάζουν
ΕΛΛΑΔΑ

Βρώσιμο εμβόλιο κορονοϊού: Οι Έλληνες που το ετοιμάζουν

Βρώσιμο εμβόλιο κορονοϊού: Θα λάβουν μέρος σε διεθνή διαγωνισμό

Αισιόδοξα νέα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού έρχονται από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, με τον σχεδιασμό βρώσιμου εμβολίου από φοιτητές. Οι ίδιοι αναμλενεται να λάβουν μέρος σε διεθνή διαγωνισμό με την πρωτοποριακή ιδέα, που αφορά την παραγωγή ενός βρώσιμου φαρμακευτικού σκευάσματος. Το πρωτοποριακό αυτό εμβόλιο είναι σχεδιασμένο ιδιαίτερα για τις ανάγκες των αναπτυσσόμενων χωρών δεδομένης της χαμηλής διαθεσιμότητας εμβολίων που αντιμετωπίζουν. Θα μπορούσε εξ άλλου να χρησιμοποιηθεί και σε απομονωμένα νησιά.

«Ως iGem Crete, με το project μας, με όνομα vaccinated έχουμε σαν κύριο στόχο την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων που θα έχει ένα βρώσιμο εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό και ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε βάσει σχεδίου μέχρι το Νοέμβριο που θα μας αξιολογήσει μια κριτική επιτροπή του διαγωνισμού», δήλωσε η Μαρία – Θεοδώρα Βυτιάδου, Φοιτήτρια Βιολογίας, αρχηγός της επιστημονικής ομάδας iGEM.

Η ιδέα προήλθε από βρώσιμα εμβόλια που ήδη χρησιμοποιούνται για την ηπατίτιδα Β

Σχολιάζοντας το πώς προέκυψε η σκέψη για τη δημιουργία βρώσιμου εμβολίου κατά του SARS-Cov-2, ο Σωτήρης Μαρίνος, φοιτητής Βιολογίας και μέλος της ομάδας, είπε: «Η ιδέα των βρώσιμων εμβολίων υπάρχει εδώ και χρόνια και έχει δοκιμαστεί στην ηπατίτιδα Β, με επιτυχία. Το εάν θα χρησιμοποιηθεί αυτή η τεχνολογία ή το πόσο περισσότερα πλεονεκτήματα από τα παραδοσιακά εμβόλια δεν μπορούμε να το κρίνουμε προς το παρόν», δήλωσε το μέλος της ομάδας.

Δείτε πρόσφατη συνέντευξή τους

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις