Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φολέγανδρος – 26χρονη Γαρυφαλλιά: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο 30χρονος
ΕΛΛΑΔΑ

Φολέγανδρος – 26χρονη Γαρυφαλλιά: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο 30χρονος

Φολέγανδρος - 26χρονη Γαρυφαλλιά: Σε κακή ψυχολογική κατάσταση, καλείται να δώσει απαντήσεις

Μυστήριο παραμένει ο τρόπος με τον οποίο έχασε τη ζωή της η 26χρονη Γαρυφαλιά στη Φολέγανδρο όπου και βρέθηκε το Σάββατο νεκρή σε βραχώδες σημείο στην περιοχή Λυγαριά. Η κοπέλα έκανε κάμπινγκ στο νησί με τον 30χρονο σύντροφό της ο οποίος από χθες βρίσκεται στα χέρια των Αρχών, μετά από επεισόδιο. Η αστυνομία προσπαθεί να καταλάβει τι έχει γίνει, με τον νεαρό άνδρα ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, να βρίσκεται σε ιδιαίτερα κακή ψυχολογική κατάσταση. Ο 30χρονος βρέθηκε σε ασχημη ψυχολογική κατάσταση από κάτοικο του νησιού σε βραχώδη περιοχή στην Λυγαριά, εκεί όπου εντοπίστηκε νεκρή η Γαρυφαλιά, και απειλούσε να αυτοκτονήσει.

Μάλιστα, ο ίδιος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι “μαλώσαμε…χάλασε η φάση”, ενώ όσα έλεγε ήταν ακατάληπτα. Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του OPEN, ο νεαρός άνδρας επαναλαμβάνει συνέχεια τη φράση “ήταν η κακιά η ώρα”. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για το τι συνέβη.

Φολέγανδρος: «Βλέπουν» έγκλημα πίσω από τον θάνατο της 26χρονης – Νέα ευρήματα ανατρέπουν την υπόθεση | Reader

Φολέγανδρος – 26χρονη Γαρυφαλλιά: Οι μαρτυρίες φωτιά

Μετά τον εντοπισμό του 30χρονου από ζευγάρι στον δρόμο, να περπατά με μαγιό κουτσαίνοντας, στις 23:55, άλλος μάρτυρας τον είδε αργότερα να επιχειρεί να μπει σε σπίτι στο Αμπέλι Φολεγάνδρου, κοντά στην παραλία Λυγαριά όπου εντοπίστηκε νεκρή η 26χρονη. Φορούσε μαγιό είχε τραύματα στην πλάτη και κούτσαινε. Τα τζάμια του σπιτιού βρέθηκαν σπασμένα και κηλίδες αίματος κοντά σε αυτά. Μαρτυρίες από το οικείο περιβάλλον του 30χρονου αναφέρουν ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά, ενώ μάρτυρες που είχαν δει το ζευγάρι στη χώρα της Φολεγάνδρου, αναφέρουν πως ο νεαρός άνδρας ήταν απότομος και άκομψος στην συμπεριφορά του απέναντι στην σύντροφό του. Τελικά, το άτομο που ειδοποίησε τις Αρχές στη Φολέγανδρο ήταν μία γυναίκα, η Ειρήνη Μαρινάκη η οποία μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή “Τώρα ό,τι συμβαίνει” αποκάλυψε ότι τον αναγνώρισε λόγω της κόμμωσής του και αυτομάτως θυμήθηκε την φωτογραφία που είχε δει.

Η Δήμαρχος της Φολεγάνδρου, Ευθαλία Παπαδοπούλου, είπε στο protothema: «Έτυχε να περνάει από το σημείο της τραγωδίας μια κάτοικος του νησιού, η οποία είδε και αναγνώρισε τον φίλο της 26χρονης να κάθεται στο σημείο που βρέθηκε πνιγμένη η κοπέλα και να είναι κρυμμένος και φοβισμένος. Τότε η κοπέλα, χωρίς να χάσει χρόνο με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι μάλλον βλέπει τον άντρα που αγνοείται από τη στιγμή που βρέθηκε νεκρή η άτυχη Γαρυφαλλιά. Αμέσως πήρα τηλέφωνο την αστυνομία και τους άντρες του λιμενικού και φτάσαμε στο σημείο. Αυτός από την αρχή αντιστάθηκε, δεν ήθελε να παραδοθεί, πετούσε πέτρες στους άντρες του λιμενικού αλλά κατάφεραν να τον συλλάβουν».

Φολέγανδρος: Το χρονικό της υπόθεσης

Η άτυχη κοπέλα βρέθηκε με το μαγιό της στη θάλασσα, τα ρούχα της ήταν στην παραλία, ενώ σε κοντινή απόσταση βρισκόταν ένα μαύρο τσαντάκι, το οποίο περιείχε την ταυτότητα του 30χρονου φίλου της. Το ζευγάρι είχε φθάσει στο νησί την περασμένη Τρίτη και έκανε ελεύθερο κάμπινγκ σε διάφορα σημεία του νησιού. Το αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 30χρονου δεν ήταν παρκαρισμένο, αλλά είχε πέσει μέσα σε ένα μικρό χαντάκι, το οποίο αν δεν ανέκοπτε την πορεία του, το όχημα θα είχε καταλήξει στην θάλασσα, επισημαίνουν στελέχη των αστυνομικών και λιμενικών αρχών. Η σορός της 26χρονης έχει μεταφερθεί στην Αθήνα για την νεκροψία-νεκροτομή, προκειμένου ο ιατροδικαστής να αποφανθεί για τα αίτια θανάτου και αν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

«Θέλουμε να μάθουμε τι κρύβεται πίσω από το θάνατο του παιδιού μας»

Οι γονείς της Γαρυφαλλιάς μιλώντας στο protothema.gr ανέφεραν ότι οι Αρχές κάνουν ότι είναι εφικτό προκειμένου να γίνουν γνωστές οι συνθήκες θανάτου της αγαπημένης τους κόρης. Στο άκουσμα του εντοπισμού του 30χρονου από την αστυνομία και το λιμενικό στη θαλάσσια περιοχή Λυγαριά της Φολεγάνδρου, χτες το βράδυ, ο πατέρας της26χρονης τόνισε στο protothema.gr πως πιστεύει ότι ο φίλος της, σκότωσε το παιδί του.

«Το παιδί μου ήταν ένα αξιολάτρευτο πλάσμα και την αγαπούσαν όλοι εδώ στην περιοχή μας. Δεν γνωρίζω την οικογένεια του παλικαριού και δεν ξέρω τι μπορεί να έχει συμβεί. Οι αστυνομικές αρχές και το λιμενικό κάνουν ότι μπορούν για να μάθουν τι κρύβεται πίσω από το θάνατο του παιδιού μου. Δυστυχώς, δεν έχει βγει κάποιο πόρισμα ακόμα από τον ιατροδικαστή. Υπάρχουν πολλές μαρτυρίες από κατοίκους της περιοχής στη Φολέγανδρο και είμαι σίγουρη ότι η αλήθεια θα μαθευτεί πολύ γρήγορα» είπε η μητέρα της 26χρονης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις