Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τρέμουλο Μέρκελ: Ο Γιούνγκερ αποκαλύπτει το λόγο που της συμβαίνει
ΚΟΣΜΟΣ

Τρέμουλο Μέρκελ: Ο Γιούνγκερ αποκαλύπτει το λόγο που της συμβαίνει

Τρέμουλο Μέρκελ: Η ίδια δούλευε 17 με 18 ώρες την ημέρα

Το φθινόπωρο του 2019, η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, ανησύχησε ιδιαίτερα συνεργάτες και κοινή γνώμη με το έντονο τρέμουλο που διαπερνούσε ολόκληρο το κορμί της σε επίσημες εμφανίσεις της. Μπορεί να αποτελεί μία από τις πιο δυναμικές και ακμαίες προσωπικότητες της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής, ωστόσο, το φθινόπωρο του 2019 αυτή η εικόνα απέκτησε ρωγμές: Οι εικόνες με τη Μέρκελ να τρέμει για ορισμένα λεπτά κατά τη διάρκεια επίσημων επισκέψεων και συνεντεύξεων Τύπου έχουν χαραχθεί στη μνήμη όλων. Ο επί σειράν ετών πολιτικός συνοδοιπόρος της στην Ευρώπη, Zαν Κλοντ Γιούνκερ, λύνει τώρα το αίνιγμα του τρέμουλου της καγκελαρίου.

Στο ντοκιμαντέρ του δικτύου RTL «Άνγκελα Μέρκελ – η πορεία της, τα μυστικά της και το μέλλον της», ο Γιούνκερ λέει ότι η καγκελάριος του είπε μετά το δεύτερο τρέμουλο, ενώ στεκόταν: «”Φοβάμαι τώρα ότι αυτό θα συμβεί ξανά και ξανά”. Της ήταν πολύ ενοχλητικό να πρέπει να κάθεται για ένα ορισμένο διάστημα όταν υποδεχόταν επισκέπτες ξένων κρατών. Ο βασικός λόγος, ωστόσο, δεν ήταν ψυχολογικός ή διανοητικός, αλλά μάλλον μια λανθάνουσα υπερκόπωση. Αυτή η γυναίκα εργαζόταν 17 και 18 ώρες την ημέρα, ούτε και οι πιο έμπειροι άντρες δεν το αντέχουν αυτό».

Το περιστατικό με τον Ζελένσκι

Είναι γνωστό ότι η Μέρκελ τα καταφέρνει και με λίγο ύπνο και ότι διαπραγματεύεται επί ώρες. Διαπραγματευόταν, για παράδειγμα, με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων κατά την κρίση του κορωνοϊού μέχρι αργά το βράδυ. Η ίδια είπε κάποτε ότι μπορεί να αποθηκεύσει ύπνο, όπως μια καμήλα μπορεί να το κάνει με το νερό. «Την έχω ζήσει σε πολλές νυχτερινές διαπραγματεύσεις, ήταν γεμάτη ενέργεια. Πρέπει να το κατέχει αυτό κανείς στη διεθνή πολιτική, να μπορεί να παίρνει ένα σύντομο υπνάκο για να έχει απόθεμα ενέργειας», είπε ο Γιούνκερ.

Τι θα θυμάται ο Γιούνκερ από την καγκελάριο Μέρκελ; «Μερικές φορές με παρηγορούσε όταν ήμουν στα όρια της απελπισίας. Μου έλεγε: ”Ζαν Κλοντ, η δύναμη βρίσκεται στην ηρεμία”». Το 2019 η Γερμανίδα καγκελάριος είχε παρουσιάσει ανεξέλεγκτο τρέμουλο κατά την υποδοχή του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Το στιγμιότυπο με την καγκελάριο να τρέμει σαν το ψάρι έξω απ’ το νερό κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, έκανε τον γύρο του κόσμου και -παρά τις διαβεβαιώσεις της ίδιας μια ώρα αργότερα ότι είχε πάθει αφυδάτωση και αφού ήπιε τρία ποτήρια νερό ήταν πλέον καλά- προκάλεσε ανησυχία στη γερμανική κοινή γνώμη για την κατάσταση της υγείας της και το κατά πόσον αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις