Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / ΚΕΔΕ: Συνάντηση εργασίας
ΕΛΛΑΔΑ

ΚΕΔΕ: Συνάντηση εργασίας

ΚΕΔΕ: Ανάγκη να επισπευσθούν οι διαδικασίες, ώστε όλοι οι Δήμοι να έχουν στη διάθεσή τους όλα εκείνα τα μέσα που χρειάζονται.

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου είχε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο της Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα. Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν οι πρωτοβουλίες της ΚΕΔΕ και των Δήμων για την ενίσχυση των εμβολιασμών των πολιτών προκειμένου να ορθωθεί τείχος προστασίας και οι πολίτες να είναι πιο ασφαλείς. Μάλιστα ο κ. Γκουντάρας που νόσησε από τον κορωνοϊό, τον περασμένο Μάιο τόνισε την σπουδαιότητα του εμβολιασμού ως μέσο προστασίας ενώ ο κ. Παπαστεργίου ανέφερε την πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ για την δημιουργία help desk ώστε κάθε πολίτης να μπορεί να ενημερωθεί σωστά και επίσημα για όλα τα δεδομένα.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επεσήμανε την ανάγκη να επισπευσθούν οι διαδικασίες ώστε όλοι οι Δήμοι και ο Δήμος Αγιάς να έχουν στη διάθεσή τους όλα εκείνα τα μέσα που χρειάζεται ώστε να συμμετέχουν με έργα που θα αλλάξουν την ζωή των πολιτών μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και του Ταμείου Ανάκαμψης. Παράλληλα συζήτησαν με τον κ. Γκουντάρα τις διαδικασίες για τη διαμόρφωση των νέων Πολεοδομικών σχεδίων που χρηματοδοτούνται, επίσης από το Ταμείο Ανάκαμψης με 245 εκ. ευρώ.

Προτάσεις πάνω στο νέο σχέδιο νόμου του ΥΠΕΣ

Τέλος οι κ. Παπαστεργίου και Γκουντάρας συζήτησαν για τις προτάσεις που επικαιροποιεί και καταθέτει η ΚΕΔΕ, σε ανοιχτό διάλογο με όλους τους Δήμους της Ελλάδας για την ανακατανομή των αρμοδιοτήτων μεταξύ των θεσμών του κράτους στο υπό διαμόρφωση σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών. Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε ότι οι αρμοδιότητες είναι το νέο μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ότι κάθε αρμοδιότητα που θα παραμείνει, από τις υπάρχουσες, αλλά και όποια προστεθεί στην ευθύνη των Δήμων θα πρέπει να συνοδεύεται από τους ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους προκειμένου να μπορεί ο Δήμος να επιτελεί το έργο που του αναλογεί και να αναλαμβάνει και τις ευθύνες του απέναντι στους Δημότες και την τοπική κοινωνία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις