Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δημήτρης Καρακώστας Ναύπακτος: Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στον νεαρό “πρότυπο”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημήτρης Καρακώστας Ναύπακτος: Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στον νεαρό “πρότυπο”

Δημήτρης Καρακώστας Ναύπακτος: Χθες επικοινώνησε με τον 18χρονο Δημήτρη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Η δύναμη ψυχής του 18χρονου Δημήτρη Καρακώστα από τη Ναύπακτο που αρίστευσε στην Πανελλήνιες εξετάσεις, παρότι είχε χάσει πριν λίγες εβδομάδες τους γονείς του από κορονοϊό, δεν πέρασε απαρατήρητη από τον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με το Nafpaktianews.gr, χθες επικοινώνησε μαζί του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δίνοντας του τα θερμά συγχαρητήρια του για την μεγάλη του επιτυχία και την δύναμη ψυχής που επέδειξε. Όπως αναφέρει μάλιστα το τοπικό site και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί έχουν εκφράσει την επιθυμία σε συγγενικό πρόσωπο του 18χρονου να επικοινωνήσουν μαζί του.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου δύο μήνες, η Ναύπακτος συγκλονίστηκε από τον αδόκητο χαμό του πρώην αντιδήμαρχου Κώστα Καρακώστα 56 ετών και της Νικολίτσας Μούρτου 51, οι οποίοι έχασαν την μάχη με τον κοροναϊό στο νοσοκομείο του Ρίο.

Η συγκλονιστική ιστορία του

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο ίδιος δηλώνει πως “οι γονείς με βοήθησαν να συνεχίσω αφότου έφυγαν, γιατί μου έδωσαν ουσιαστικά ένα ακόμα στόχο, θα ήθελαν να πετύχω να μπω στη σχολή που θέλω, και απ’ ό,τι φαίνεται τα κατάφερα”, ενώ τονίζει πως “χωρίς τις βάσεις που μου είχαν δώσει αυτοί, δεν θα μπορούσα να αντεπεξέλθω σε όλο αυτό”.

“Πέθαναν με 25 μέρες διαφορά νομίζω. Για λίγο τα άφησα τελείως, αλλά δεν είχα άλλη επιλογή. Με βοηθούσαν και οι δύο ήταν εκπαιδευτικοί, έπρεπε να βοηθήσω με τις δικές μου ικανότητες έστω και χωρίς αυτούς”, υπογράμμισε αναφερόμενος στη δύσκολη περίοδο που έχασε τους γονείς του. Πρόσθεσε παράλληλα πως εκείνη την εποχή αλληλοβοηθήθηκαν με τα αδέλφια του ενώ τον στήριξαν και οι συμμαθητές του που είχαν και οι ίδιοι σοκαριστεί, καθώς η μητέρα του ήταν καθηγήτριά τους. “Ήταν τεράστια τραγωδία, απλά προσπαθώ να υιοθετήσω νοοτροπία που θα με βοηθήσει να συνεχίσω τις σπουδές μου τις διακοπές μου, όλα αυτά τα πράγματα που θα έκανα”, εξηγεί.

Όσον αφορά τα όνειρά που κάνει μετά την επιτυχία στις εξετάσεις, αποκαλύπτει ότι “θέλω να πάω ιατρική, λογικά στην Πάτρα, με βολεύει είναι σχετικά κοντά σε μένα. Ήθελα να πάω, αλλά σχετίζεται και με τον κορονοϊό την πανδημία, ήταν ακόμα λόγος”. “Οποιαδήποτε δυσκολία που περάσαμε αυτή την περίοδο, τώρα που σιγά σιγά και μακάρι να τελειώνει, να το ξεπεράσουμε να επανέλθουμε, να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα, και να συνεχίσουμε παρά τον πόνο, τις απώλειες τη λύπη”, ήταν το μήνυμα που έστειλε ο ίδιος χωρίς να χάνει το χαμόγελό του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις