Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βρετανία καραντίνα: Αλλάζει το σκηνικό από 19 Ιουλίου για τους ταξιδιώτες
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία καραντίνα: Αλλάζει το σκηνικό από 19 Ιουλίου για τους ταξιδιώτες

Βρετανία καραντίνα: Όλα όσα δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου Grant Shapps

Τέλος η 10ήμερη καραντίνα για τους πλήρως εμβολιασμένους ενήλικες, Βρετανούς που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις 19 Ιουλίου. Θα επιτρέπεται να ταξιδεύουν στις χώρες της πορτοκαλί λίστας χωρίς να χρειάζεται να μείνουν 10 μέρες στα σπίτια τους κατά την επιστροφή τους, ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση. Ο υπουργός Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου Grant Shapps δήλωσε στους βουλευτές την Πέμπτη το πρωί ότι το νέο σχέδιο θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 19 Ιουλίου. Θα επιτρέπει ουσιαστικά τα ταξίδια σε χώρες που περιλαμβάνονται στην πορτοκαλί λίστα του Ηνωμένου Βασιλείου για τους εμβολιασμένους.

«Οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου που έχουν εμβολιαστεί πλήρως μέσω του εμβολιαστικού προγράμματος στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα χρειάζεται πλέον να απομονωθούν όταν επιστρέψουν στην Αγγλία », δήλωσε ο Shapps στη Βουλή των Κοινοτήτων. Οι ταξιδιώτες καλούνται επί του παρόντος να αυτοαπομονωθούν για 10 ημέρες μετά την επιστροφή τους από χώρες που βρίσκονται στην amber list. Από τις 19 Ιουλίου, όσοι επιστρέφουν στην Αγγλία θα εξακολουθήσουν να υποχρεούνται να κάνουν ένα τεστ τρεις ημέρες πριν από την επιστροφή τους, είπε ο Shapps και ένα τεστ PCR δύο ημέρες μετά την επιστροφή τους. Αλλά η απαίτηση για καραντίνα αίρεται.

Οι περιορισμοί παραμένουν οι ίδιοι για τις χώρες με κόκκινη λίστα. Η χαλάρωση των περιορισμών για τα ταξίδια συμπίπτει με την άρση ευρύτερα περιορισμών στη Βρετανία, στις 19 Ιουλόυ. Το νέο σχέδιο ισχύει για όλους τους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά η εφαρμογή του εκτός της Αγγλίας εξαρτάται από τις κυβερνήσεις της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας, οι οποίες είπε ο Shapps θα προσπαθήσουν και εκείνες για μια «ασφαλή, βιώσιμη και ισχυρή επιστροφή στα διεθνή ταξίδια».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις