Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λιμάνι Ραφήνας κρούσματα: Οι νεαροί και το πάρτι στο νησί
ΕΛΛΑΔΑ

Λιμάνι Ραφήνας κρούσματα: Οι νεαροί και το πάρτι στο νησί

Λιμάνι Ραφήνας κρούσματα: Ο δήμαρχος Ραφήνας μιλώντας στην ΕΡΤ κατήγγειλε ότι δεν γίνονται συστηματικοί έλεγχοι

Το Super Express κατέπλευσε στις 20.30 το βράδυ της Τετάρτης, 07.07.2021, στο λιμάνι της Ραφήνας, όμως το συγκεκριμένο δρομολόγιο δεν έμοιαζε με κανένα άλλο. Κι αυτό διότι με το πλοίο ταξίδεψαν πάνω από 70 άτομα- πολύ νεαρής ηλικίας- που ήταν τελικά ύποπτα κρούσματα κορονοϊού. Σύμφωνα με το rpn.gr, περίπου 30 από αυτούς ήταν μια μεγάλη παρέα που κανόνισαν όλοι μαζί να επισκεφθούν την Ίο για ολιγοήμερες διακοπές. Οι ίδιοι τόνισαν πως ξεκίνησαν από Αθήνα αλλά εκεί γνωρίστηκαν και με άλλα νεαρά παιδιά και πήγαν όλοι μαζί σε ένα μεγάλο πάρτι. Κάποιοι λοιπόν αποδεδειγμένα και με συμπτώματα νόσησαν από κορονοϊό και έμειναν στην Ίο καθώς δεν επιτρέπεται να ταξιδέψουν.

Όλοι οι υπόλοιποι γύρισαν σήμερα στη Ραφήνα, αφού μπήκαν σε καραντίνα στο πλοίο, και ελέγθησαν με test από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, που είχε ειδοποιηθεί και βρισκόταν στον ειδικό χώρο του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας. Ανά δεκάδες έβγαιναν από το πλοίο, και οδηγούντο από προσωπικό του ΕΟΔΥ με ειδικές στολές στο σημείο προκειμένου να κάνουν το τεστ. Επί ποδός ήταν το Λιμενικό της Ραφήνας και δύο περιπολικά, ενώ πολλοί γονείς βρίσκονταν επίσης εκεί, γεμάτοι αγωνία για τα παιδιά τους. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αμέσως μετά έγινε πλήρης απολύμανση του πλοίου.

Δήμαρχος Ραφήνας: Δεκάδες κρούσματα σε παρέα από την Ίο

Για την παρέα νεαρών που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό, φτάνοντας στο λιμάνι της Ραφήνας μίλησε ο δήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνούς στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”. “Ήταν ενημερωμένες οι Αρχές”, σημείωσε ο δήμαρχος εξηγώντας ότι τα παιδιά που έφτασαν από την Ίο αντιμετωπίστηκαν εξ αρχής ως ύποπτα κρούσματα. Οι 70 νεαροί απομονώθηκαν στο πλοίο και με την άφιξή τους στο λιμάνι της Ραφήνας “χωρίς να αναμειχθούν με τους υπόλοιπους” επιβάτες, υποβλήθηκαν σε rapid test, από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που τους περίμενε.

Επίσημη ανακοίνωση για το πόσοι από τους 70 επιβάτες από την Ίο βρέθηκαν θετικοί δεν υπάρχει, όμως σύμφωνα με τον κ. Μπουρνούς, “ανεπίσημα περίπου 30 βρέθηκαν θετικοί”. “Το δύσκολο είναι ότι η πληθυσμιακή ομάδα των νέων νιώθει μακριά από τον κορονοϊό, ορισμένοι από αυτούς δεν θέλουν να εμβολιαστούν, νιώθουν άτρωτοι”, κατέληξε ο Δήμαρχος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις