Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Euro 2004: Ταινία για τον εθνικό άθλο
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Euro 2004: Ταινία για τον εθνικό άθλο

Euro 2004: ο καλοκαίρι του 2004 η Ελλάδα μάγεψε την Ευρώπη με την πιο αναπάντεχη νίκη της στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Συμπληρώθηκαν φέτος 17 χρόνια, από την ημέρα εκείνη, από τις 4 Ιουλίου του 2004, που ζήσαμε το όνειρο! Όταν ο διαιτητής σφύριξε την λήξη του τελικού και η Εθνική μας με γκολ του Χαριστέα κέρδιζε την Πορτογαλία του Ρονάλντο και σήκωνε την κούπα. Όταν η Ελλάδα ξεχύθηκε στους δρόμους και πανηγύρισε την μεγάλη επιτυχία του προπονητή Ότο Ρεχάγκελ και των παιδιών μας. Έπειτα από 17 χρόνια η μεγάλη αυτή επιτυχία, «το θαύμα του 2004» θα το δούμε σε ταινία στις κινηματογραφικές αίθουσες! Η ταινία με τίτλο «Βασιλιάς Ότο Ρεχάγκελ», που γυρίστηκε απο τον Christopher Andre Marks, παρουσιάζει την μεγάλη επιτυχία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Γιώργος Κοντονής

γράφει ο Γιώργος Κοντονής

Στην περιγραφή της πολύ ωραίας κινηματογραφικής ταινίας αναφέρονται: «Το καλοκαίρι του 2004 η Ελλάδα μάγεψε την Ευρώπη με την πιο αναπάντεχη νίκη της στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Οι θεατές ανά τον κόσμο παρακολούθησαν με δυσπιστία και δέος το αουτσάιντερ του θεσμού, μια ομάδα η οποία χωρίς να έχει καμία απολύτως νίκη σε σημαντική διοργάνωση κατατρόπωσε τους γίγαντες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης». Και η παρουσίαση συνεχίζεται με αναφορά στον προπονητη της Εθνικής μας, τον Ότο Ρεχάγκελ. «Ο αρχιτέκτονας πίσω απο αυτό τον απροσδόκητο θρίαμβο ηταν ο θρυλικός Γερμανός προπονητής, ο «βασιλιάς» Ότο Ρεχάγκελ. Έχοντας σημειώσει τεράστιες επιτυχίες για την χώρα του, πήρε την παράτολμη απόφαση να εγκαταλείψει την αυτοκρατορία του, για να αναλάβει την αδύναμη ελληνική ομαδα ποδοσφαίρου».

«Δύο εκ διαμέτρου αντίθετες κουλτούρες ενώθηκαν»

Στο σενάριο αναφέρεται ακόμη η ιστορία για το πώς «δύο εκ διαμέτρου αντίθετες κουλτούρες ενώθηκαν, μίλησαν την ίδια γλώσσα και έγραψαν μαζί ένα νέο κεφάλαιο στην ελληνική μυθολογία»! Το ντοκιμαντέρ ο «βασιλιάς Ότο», «King Otto» θα το δούμε στον κινηματογράφο, στις αίθουσες του κινηματογράφου πιο σωστά, μέσα στο καλοκαίρι, αν και ακόμη δεν έχει γίνει επίσημη ανακοίνωση, για το πότε ακριβώς θα το δούμε στην Ελλάδα! Να τονίσω πως έχει παιχθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες της Αμερικής και της Αυστραλίας. Ειχε μάλιστα εξαιρετικές κριτικές. Η Ελλάδα περιμένει με αγωνία για να δει και να θυμηθεί το έπος της κατάκτησης απο την Εθνική μας του Εuro 2004!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις