Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να καθαρίσω τα ρολά: Βήμα – βήμα για να ξεφορτωθείτε τη βρωμιά άμεσα
PLUS

Πώς να καθαρίσω τα ρολά: Βήμα – βήμα για να ξεφορτωθείτε τη βρωμιά άμεσα

Πώς να καθαρίσω τα ρολά: Η πιο οικονομική και άμεση λύση

Σίγουρα είναι η κατάλληλη εποχή να πλύνετε τα ρολά στα παράθυρά σας, αφού τώρα που “σκάει” ο τζίτζικας θα χρειαστελι να τα ανοιγοκλείνετε πολλές φορές την ημέρα! Τα ρολά σας από τη εξωτερική αλλά και από την εσωτερική πλευρά χρειάζονται γερό καθάρισμα αφού είναι κοινό ότι δεν είναι και από τα μέρη που θα καθαριστούν συχνά στη διάρκεια του χειμώνα. Δεν θα χρειαστεί να ξοδέψετε πολύ από τον πολύτιμο χρόνο σας ούτε και να κουραστείτε υπερβολικά! Δείτε τα βήματα που θα χρειαστεί να ακολουθήσετε, ώστε να καθαρίσετε τέλεια τα ρολά σας, αλλά χωρίς περιττές κινήσεις και χρονοβόρες διαδικασίες!

Τι θα χρειαστείτε;

Για να καθαρίσετε τα ρολά σας θα χρειαστείτε:

-υγρό γενικού καθαρισμού και νερό

-βούρτσα μαλακή

-σφουγγαράκι και πανάκι

-λάστιχο και κουβά

Καθαρισμός ρολών Εξωτερικά

Tip! Πριν ξεκινήσουμε οποιαδήποτε εργασία, δεν ξεχνάμε να κλείσουμε τα παράθυρα ώστε τα μην πέσουν τα νερά μέσα στο σπίτι.

1.Πρώτο Ξέπλυμα
Ρίχνουμε στο ρολό νερό με το λάστιχο με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πίεση ώστε να απομακρυνθούν αποτελεσματικά οι πολλές βρωμιές και οι σκόνες.

2.Κουβάς με υγρό γενικού καθαρισμού
Γεμίζουμε έναν κουβά ή μία λεκάνη με νερό και ρίχνουμε υγρό γενικού καθαρισμού. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε υγρό πιάτων.

Tip!
Ποτέ δεν χρησιμοποιούμε στα ρολά ούτε και στα κουφώματα ισχυρά απορρυπαντικά τύπου χλωρίνη ή αφαιρετικά αλάτων. Δεν χρειάζεται ένα τόσο ισχυρό απορρυπαντικό και επιπλέον υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να τα καταστρέψουμε.

3. Βούρτσα με μαλακές τρίχες.

Παίρνουμε μια βούρτσα με μαλακές τρίχες για να μην χαράξουμε τις επιφάνειες και φροντίζουμε να έχει μεγάλη λαβή ώστε να φτάνουμε άνετα τα πιο ψηλά σημεία. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μία σκάλα ή και το σκαλάκι της κουζίνας. Σε αυτήν την περίπτωση αρκεί και ένα απλό σφουγγάρι.

4. Σωστό Τρίψιμο
Ξεκινάμε το τρίψιμο των ρολών πάντα από πάνω προς τα κάτω μέχρι να σαπουνιστεί και να τριφτεί καλά όλη η επιφάνεια.

5. Νερό με το λάστιχο
Ξεπλένουμε με το λάστιχο απομακρύνοντας πολύ καλά την σαπουνάδα. Αν δεν ξεπλυθεί σωστά και με λεπτομέρεια το ρολό, όταν στεγνώσει θα αποκαλυφθούν οι λεκέδες που έχει αφήσει η σαπουνάδα.

Προσοχή!
Προσέξτε λοιπόν το συγκεκριμένο σημείο καθώς λίγων λεπτών επιμονή στο ξέπλυμα μπορεί να σας γλιτώσει από καθυστέρηση ωρών. Προσέξτε ώστε να μην χρειαστεί να καθαρίσετε από την αρχή τα ρολά σας!

Καθαρισμός ρολών Εσωτερικά

Νομίζατε ότι θα αποφύγετε το καθάρισμα του εσωτερικού των ρολών; Όχι! Είναι το ίδιο σημαντικό με το εξωτερικό καθάρισμα. Για το εσωτερικό του ρολού χρησιμοποιούμε παρόμοια τεχνική αντικαθιστώντας όμως το λάστιχο με την ηλεκτρική σκούπα. Δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσουμε το λάστιχο στο εσωτερικό του σπιτιού, μπορούμε όμως να απομακρύνουμε τις πολλές βρωμιές και σκόνες με την ηλεκτρική σκούπα και στη συνέχεια να καθαρίσουμε το ρολό από πάνω προς τα κάτω με ένα σφουγγάρι. Χρησιμοποιούμε το ίδιο μείγμα σαπουνάδας, αλλά φροντίζουμε να κάνουμε ένα πιο απαλό ξέπλυμα με καθαρό σφουγγάρι και βετέξ ή πανάκι. Και πάλι επιμένουμε ώστε να απομακρυνθεί πολύ καλά η σαπουνάδα.

Tip! Λίγο ξίδι στον κουβά θα βοηθήσει στην απολύμανση των ρολών, στην καλύτερη καθαριότητα, ώστε να απολυμανθούν τα παντζούρια και να εμποδίσετε την εισβολή των μυρμηγκιών στο σπίτι σας. Η μυρωδιά του ξιδιού απωθεί πολλά έντομα και ανάμεσα σε αυτά είναι και τα μυρμήγκια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις