Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πορτοσάλτε ΜΕΘ: Αντιδράσεις για τη δήλωσή του – Τι είπε για τους ανεμβολίαστους
ΕΛΛΑΔΑ

Πορτοσάλτε ΜΕΘ: Αντιδράσεις για τη δήλωσή του – Τι είπε για τους ανεμβολίαστους

Πορτοσάλτε ΜΕΘ: Ο Άρης Πορτοσάλτε έκανε μια πρόταση που έφερε αντιδράσεις

Αίσθηση προκαλεί μια τοποθέτηση που έκανε το πρωί της Πέμπτης ο Άρης Πορτοσάλτε, σχολιάζοντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» τις τελευταίες εξελίξεις και την άρνηση συμπολιτών μας να εμβολιαστούν.

Παρουσία και του καθηγητή Πνευμονιολογίας, Θεόδωρου Βασιλακόπουλου, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «αν ανεμβολίαστος χρειαστεί να πάει στο νοσοκομείο και να εισαχθεί σε ΜΕΘ, να χρεωθεί γι’ αυτό. Δεν είναι τιμωρία, είναι προϋπόθεση… σου δίνεται ένα όπλο να σώσεις τον εαυτό σου, εσύ πας και χρεώνεις το σύστημα Υγείας».

Ο γνωστός δημοσιογράφος ζήτησε επίσης από την κυβέρνηση να πει «πόσο κοστίζει μία ΜΕΘ κάθε 24ωρο». Αξίζει, πάντως να σημειωθεί ότι ο παρουσιαστής, Δημήτρης Οικονόμου του απάντησε λέγοντας «ή έχουμε δωρεάν Εθνικό Σύστημα Υγείας ή δεν έχουμε».

Διαβάστε τον διάλογο που είχαν:

Πορτοσάλτε: Αν όμως ο ανεμβολίαστος χρειαστεί να πάει στο νοσοκομείο και χρεωθεί γι αυτό…

Οικονόμου: Κάτσε ρε Άρη, πως θα γίνει αυτό; Ή έχουμε Εθνικό Σύστημα Υγείας ή δεν έχουμε. Πως θα γίνει; Να τιμωρήσει τον άρρωστο;

Πορτοσάλτε: Όχι, όχι, καμία τιμωρία. Είναι μία προϋπόθεση. Θα ξέρει ότι από την ώρα που σου δίνεται ένα όπλο, να σώσεις τον εαυτό σου, εσύ πας και χρεώνεις το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Δεν πάω καν να σκεφτώ την αντί-ανθρώπινη συμπεριφορά, την αντί-κοινωνική συμπεριφορά. Εγώ λέω ως χρέωση. Πρώτα απ’ όλα να μας πει η Κυβέρνηση πόσο κοστίζει η ΜΕΘ κάθε 24ώρο…

– Ο καθηγητής πενυμονολογίας Θ. Βασιλακόπουλος σε εκείνο το σημείο επεσήμανε, πως μια ΜΕΘ ανά άρρωστο στοιχίζει 3 με 5 χιλιάδες ευρώ το 24ωρο.

Πορτοσάλτε: Δεν το ξέρει αυτό η κοινωνία όμως…

Οικονόμου: Φτιάξτε ΜΕΘ λέει…

Πορτοσάλτε: Φτιάξτε ΜΕΘ, να έχουμε ΜΕΘ, να μην κάνω εμβόλιο, να το παίζω λεβέντης, να κυκλοφορώ και να λέω δεν υπάρχει κορονοϊός.

Η συγκεκριμένη πρόταση του Άρη Πορτοσάλτε περί χρέωσης στο ΕΣΥ των ανεμβολίαστων έχει προκαλέσει δριμεία αντιδράσεων.

https://twitter.com/GiannisMpathas/status/1410553317198123008

https://twitter.com/FragileAlex/status/1411047922318286848

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις