Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Νοτοπούλου – Ξενοδοχία: Η συγγνώμη του Άρη Πορτοσάλτε
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νοτοπούλου – Ξενοδοχία: Η συγγνώμη του Άρη Πορτοσάλτε

Νοτοπούλου - Ξενοδοχία: Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Άρης Πορτοσάλτε, ζήτησε συγγνώμη από την Κατερίνα Νοτοπούλου για την "ξενοδοχία".

Μια δήλωση της Κατερίνας Νοτοπούλου προκάλεσε τα ειρωνικά σχόλια του Άρη Πορτοσάλτε. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συνάντησή της ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, επεσήμανε ότι “η ξενοδοχία στη Θεσσαλονίκη αγωνιά”. Η λέξη ξενοδοχία προκάλεσε τα ειρωνικά σχόλια του Αρη Πορτοσάλτε που θεώρησε ότι η κ. Νοτοπούλου ανακάλυψε μια λέξη που δεν υπάρχει στα ελληνικά. Διδάσκει και ελληνικά ήταν το σχόλιο του δημοσιογράφου του Σκάι.

Η λέξη όμως υπάρχει και σήμερα ο Άρης Πορτοσάλτε ζήτησε δημόσια συγγνώμη από την Κατερίνα Νοτοπούλου. “Επειδή χθες σχολίασα αρνητικά χθες την κ. Νοτοπούλου για τη λέξη “ξενοδοχία” θέλω να πως ότι είναι υπαρκτή. Έκανα εγώ λάθος, δεν είναι σε ευρεία χρήση αλλά δεν έκανε λάθος. Εμείς εδώ μπορούμε να λέμε τη λέξη συγγνώμη. Όχι σαν κάτι δικούς της στο ΣΥΡΙΖΑ” είπε ο Άρης Πορτοσάλτε με τον Δημήτρη Οικονόμου να συμφωνεί.

Σύμφωνα με το ετυμολογικό λεξικό της νέας ελληνικής γλώσσας του Γ. Μπαμπινιώτης, στην ανάλυση της λέξης “ξενοδόχος” και “ξενοδοχείο”, αναφέρεται πως “ξενοδοχία ήταν η υποδοχή και φιλοξενία των ξένων. Ο Μάξιμος ο Ομολογητής (7ος αι.) γράφει: νηστεία και άγρυπνία, προσευχή και ψαλμωδία, έλεημοσύνη και ξενοδοχία φύσει καλά έργα είσίν”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις