Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γαλλίδα τουρίστρια Χανιά: Ανάσκελα χωρίς χτυπήματα βρέθηκε η άτυχη 29χρονη
ΕΛΛΑΔΑ

Γαλλίδα τουρίστρια Χανιά: Ανάσκελα χωρίς χτυπήματα βρέθηκε η άτυχη 29χρονη

Γαλλίδα τουρίστρια Χανιά: Η 29χρονη βρέθηκε στη μέση της διαδρομής που είχε επιλέξει για πεζοπορία σε ένα μονοπάτι δύσβατο

Tραγική κατάληξη είχαν οι έρευνες των Αρχών στα Χανιά για τον εντοπισμό της 29χρονης Γαλλίδας τουρίστριας, τα ίχνη της οποίας αγνοούνταν από τις 24 Ιουνίου. Η Βιολέτ Γκιγκανό βρέθηκε νεκρή από αστυνομικούς που συμμετείχαν στην επιχείρηση εντοπισμού της, κοντά στο Ακρωτήριο Κριός νοτιοδυτικά των Χανίων. Για την ανάσυρσή της έχει κληθεί κλιμάκιο της ΕΜΑΚ που αναμένεται τις επόμενες ώρες, καθώς και εννέα πυροσβέστες με δύο οχήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, η νεαρή γυναίκα βρέθηκε πεσμένη ανάσκελα, ενώ από την πρώτη εικόνα δεν φαίνεται να είχε χτυπήματα, ωστόσο “φως” στις ακριβείς συνθήκες θανάτου της αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική έκθεση. Αξίζει να σημειωθεί πως το σημείο που βρέθηκε νεκρή, δεν ήταν σε χαράδρα, όπως ανέφεραν οι αρχικές πληροφορίες και επομένως δεν ήταν τόσο δυσπρόσιτο.

Η σορός της άτυχης κοπέλας βρέθηκε πέντε χιλιόμετρα από το σημείο που είχε αφήσει το αυτοκίνητό της, στην παραλία Κριός. Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο η 29χρονη αφού έκανε το μπάνιο της στο Ελαφονήσι πήρε τη μοιραία απόφαση να περπατήσει αδυνατώντας να συνειδητοποιήσει ότι δεν ήταν αρκετές οι δυνάμεις της. Η εξάντληση σε συνδυασμό με την υψηλή θερμοκρασία φαίνεται να την αποπροσανατόλισαν με αποτέλεσμα να χάσει τον προορισμό της μπερδεύοντας το μονοπάτι της επιστροφής που θα την έβγαζε στο αυτόκινητό της.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Η 29χρονη στις 21 Ιουνίου έρχεται στα Χανιά μόνη της προκειμένου να απολαύσει ολιγοήμερες διακοπές. Η ίδια νοικιάζει ένα αυτοκίνητο και πηγαίνει σε ξενοδοχείο της Παλαιόχωρας όπου είχε κλείσει τη διαμονή της. Στη συνέχεια αρχίζει να κάνει βόλτες στην ευρύτερη περιοχή για να απολαύσει τα τοπία. Η Γαλλίδα νοσοκόμα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Νάντης είχε σχεδόν καθημερινή “παρουσία” στα social media καθώς ανέβαζε φωτογραφίες και βίντεο από τις εξορμήσεις της στην περιοχή. Παράλληλα, είχε επικοινωνία με την οικογένειά της. Αυτά όμως συνέβησαν μέχρι τις 24 Ιουνίου. Έκτοτε τα ίχνη της χάθηκαν. Η οικογένειά της επιχείρησε να επικοινωνήσει μαζί της χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα. Τηλεφώνησε στο ξενοδοχείο όπου ήξερε ότι διέμενε η Βιολέτ αλλά δεν είχε δώσει κανένα ίχνος ζωής.

Μάλιστα, η ίδια είχε κανονίσει να φύγει στις 28 Ιουνίου ωστόσο ποτέ δεν πήγε στο ξενοδοχείο για να πάρει τα πράγματά της. Σύμφωνα με το flashnews.gr, στις 9 Ιουνίου η άτυχη γυναίκα, μέσω ομάδας στο Facebοοκ είχε αναζητήσει κάποιον να την παραλάβει από το αεροδρόμιο της Νάντης περίπου στις 10:30 το πρωί της ημέρας που θα επέστρεφε στην πατρίδα της. Η κοπέλα ενοικίασε ένα αυτοκίνητο και περνώντας από περιοχές των Σφακίων μετέβη τελικά στην Παλαιόχωρα όπου είχε κλείσει δωμάτιο σε κατάλυμα.

Ταξίδευε συχνά μόνη

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης 24 Ιουνίου πήγε με το αυτοκίνητο στο ακρωτήρι Κριός, το άφησε με μια βαλίτσα μέσα και ξεκίνησε με ένα σακίδιο στην πλάτη πεζοπορία μέχρι το Ελαφονήσι. Εκεί έβγαλε φωτογραφία την οποία κοινοποίησε σε ομάδα γράφοντας που βρίσκεται και πως περπατούσε επί τρεις ώρες. Αυτό είναι και το τελευταίο ίχνος ζωής που έχει γίνει γνωστό από την 29χρονη. Να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες η Βιολέτ σχεδίαζε να μείνει ένα-δύο βράδια στην Παλαιόχωρα και στη συνέχεια να μεταβεί στην Κίσαμο όπου είχε ήδη κάνει κράτηση σε κατάλυμα.

Η οικογένειά της, με τη συνδρομή των Γαλλικών Αρχών, ενημέρωσαν την τοπική ΕΛ.ΑΣ. που ξεκίνησε αμέσως μία μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό της νεαρής τουρίστριας. Επρόκειτο για μια κοπέλα η οποία συνήθιζε να ταξιδεύει μόνη σε διάφορες χώρες και κυρίως να εξερευνά τους τόπους που επισκεπτόταν πεζοπορώντας. Μάλιστα το καλοκαίρι του 2020, μόλις χαλάρωσαν τα μέτρα κατά του κορονοϊού, είχε ταξιδέψει σχεδόν σε ολόκληρη την Ιταλία, ενώ φαίνεται πως φέτος ήταν η σειρά της Κρήτης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις