Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Αντί για οδοντόκρεμα: Βουρτσίστε τα δόντια σας με φυσικά υλικά
PLUS

Αντί για οδοντόκρεμα: Βουρτσίστε τα δόντια σας με φυσικά υλικά

Αντί για οδοντόκρεμα: Δείτε πώς μπορείτε να την αντικαταστήσετε

Το βούρτσισμα των δοντιών είναι από τους νούμερο ένα κανόνες καθημερινής υγιεινής που πρέπει να ακολουθούμε. Στο εμπόριο θα βρούμε πληθώρα από οδοντόπαστες με την κάθε μια να προσφέρει κάτι συγκεκριμένο, παραδείγματος χάριν λεύκανση, καταπολέμηση ουλίτιδας ή απλά ωραία αίσθηση φρεσκάδας. Τι πιστεύετε όμως ότι κάνουν οι εκείνοι που δεν επιλέγουν ποτέ επεξεργασμένα με χημικά προϊόντα; Η απάντηση είναι μία! Εκμεταλλεύονται τα όσα μας έχει δώσει η φύση απλόχερα.. ή στη συγκεκριμένη περίπτωση αρκεί μια επίσκεψη στο ντουλάπι της κουζίνας σας. Δείτε παρακάτω 5 φυσικές εναλλακτικές της οδοντόκρεμας φιλική προς το περιβάλλον και κυρίως προς το σώμα σας και με άμεσα αποτελέσματα.

1) Μαγειρική σόδα

Πρόκειται για μία από τις δημοφιλέστερες εναλλακτικές λύσεις φυσικής οδοντόκρεμας. Βυθίστε την οδοντόβουρτσά σας σε μαγειρική σόδα και βουρτσίστε κανονικά. Ή μπορείτε να τη διαλύσετε στο νερό. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τη μαγειρική σόδα ως βάση για σπιτική, λευκαντική σκόνη δοντιών. Μπορείτε να την αναμίξετε με λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας και στέβια για να δώσετε στο στόμα σας μια φρέσκια αίσθηση μέντας.

2)Οξυζενέ

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι γνωστό ότι καθαρίζει και λευκαίνει τα δόντια. Βουτήξτε την οδοντόβουρτσα σας σε οξυζενέ και, στη συνέχεια, σε ένα μείγμα 50/50 μαγειρική σόδα και θαλασσινό αλάτι. Το μόνο πιθανό πρόβλημα με το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι αν έχετε σφραγίσματα αμαλγάματος: από το υπεροξείδιο μπορεί να εκλυθεί υδράργυρος στα σφραγίσματα σας.

3)Φυσικό Σαπούνι

Ναι, μπορείτε να βουρτσίζετε τα δόντια σας με σαπούνι. Δεν είναι ακριβώς η φυσική εμπειρία της οδοντόκρεμας , αλλά αν αποφασίσετε να το δοκιμάσετε, δοκιμάστε ένα φυσικό σαπούνι, όπως η μέντα Καστίλλης.

4)Λάδι Καρύδας

Το λάδι καρύδας είναι μια άλλη μεγάλη εναλλακτική λύση. Έχει αντιμυκητιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες και είναι πολύ σε πρακτικό για τον καθαρισμό του στόματος. Το έλαιο καρύδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο τους ή σε συνδυασμό με άλλα συστατικά που αναφέρονται εδώ (όπως σόδα και αιθέρια έλαια ).

5)Αιθέρια Έλαια

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα ή δύο σταγόνες έλαιο μέντας σε βρεγμένη οδοντόβουρτσα αν θέλετε ένα γρήγορο και εύκολο τρόπο

Δείτε πώς να φτιάξετε σπιτική οδοντόκρεμα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις