Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κατάρρευση κτιρίου Μαϊάμι: Οι έρευνες στην πισίνα και το βίντεο πριν την τραγωδία
ΚΟΣΜΟΣ

Κατάρρευση κτιρίου Μαϊάμι: Οι έρευνες στην πισίνα και το βίντεο πριν την τραγωδία

Κατάρρευση κτιρίου Μαϊάμι: Πισίνα η "ρίζα" του προβλήματος; - Τι δείχνουν οι έρευνες

Πολύ κοντά στο να φωτίσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες την περασμένη εβδομάδα στο Μαϊάμι πολυκατοικία κατέρρευσε και καταπλάκωσε τους κατοίκους που βρίσκονταν στα διαμερίσματά τους. Βίντεο που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει σημαντικό όγκο νερού να τρέχει από ρωγμή που έχει δημιουργηθεί στην οροφή του γκαράζ του κτηρίου. Συγκεκριμένα, τις σκηνές κατέγραψε με το κινητό της τηλέφωνο η Άντριάνα Σαρμιέντο -χρήστης του TikTok- λίγη ώρα πριν το τραγικό συμβάν, στη 01:18 π.μ. της 24ης Ιουνίου. Στα πλάνα φαίνεται ξεκάθαρα το νερό που τρέχει στην είσοδο του περιφραγμένου γκαράζ. Μόλις επτά λεπτά αργότερα, αναφέρθηκε ότι το κτήριο είχε ισοπεδωθεί με εκατοντάδες ανθρώπους να βρίσκονται θαμμένοι κάτω από τα συντρίμμια.

Η Σαρμιέντο σε δήλωσή της αποκάλυψε ότι προσπάθησε να ειδοποιήσει τους κατοίκους για τον κίνδυνο, εκείνοι ωστόσο θεώρησαν την αντίδρασή της υπερβολική και δεν έδωσαν βάση στις προειδοποιήσεις της. Μηχανικός, που επιχείρησε να διερευνήσει τα αίτια της πολύνεκρης καταστροφικής πτώσης της πολυκατοικίας την περασμένη Τρίτη, ανέφερε ότι πιθανόν να υποχώρησε η οροφή από το βάρος της πισίνας με τους τεράστιους όγκους νερού που βρισκόταν στο σημείο, με αποτέλεσμα να συμπαρασύρει ολόκληρο το κτήριο.

Αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των νεκρών

Οι νεκροί αυξήθηκαν που ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια ανήλθαν στους 18 -ανάμεσά τους δύο παιδιά ηλικίας τεσσάρων και 10 ετών- ενώ 145 ακόμη αγνοούνται. «Είναι στα αλήθεια οδυνηρό», περιγράφει η δήμαρχος του Μαϊάμι Ντανιέλα Λεβίν Κάβα  , «εντοπίστηκαν δύο ακόμη πτώματα μικρών παιδιών». «Κάθε απώλεια ζωής που δεν οφείλεται σε φυσικά αίτια είναι τραγωδία, αλλά το βάρος του να βλέπεις δύο μικρά να χάνουν τη ζωή τους είναι δυσβάστακτο». Οι επιχειρήσεις εντοπισμού και απεγκλωβισμού των θυμάτων στην περιοχή συνεχίζονται αδιάκοπα με τη βοήθεια ισραηλινών σωστικών συνεργείων, ενώ ο αριθμός των νεκρών εκτιμάται ότι θα αυξηθεί μέσα στις επόμενες μέρες. Παράλληλα, μηχανικοί εξετάζουν κατά πόσο ευσταθεί η εκδοχή ότι η πισίνα υπήρξε η βασική αιτία του δυστυχήματος με τους νεκρούς να αριθμούν δεκάδες μέχρι στιγμής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις