Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

27

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επιμέλεια Λυδίας απόφαση: Σήμερα η εισαγγελική διάταξη
ΕΛΛΑΔΑ

Επιμέλεια Λυδίας απόφαση: Σήμερα η εισαγγελική διάταξη

Επιμέλεια Λυδίας απόφαση: Την αποκλειστική επιμέλεια διεκδικεί η οικογένεια της 20χρονης Καρολάιν

Θέμα ωρών θεωρείται η έκδοση της διάταξης από την εισαγγελία ανηλίκων που θα καθορίζει σε ποια οικογένεια θα δοθεί η προσωρινή επιμέλεια της μικρής Λυδίας, του 11 μηνών βρέφους που η μητέρα του, Καρολάιν Κράουτς δολοφονήθηκε στο σπίτι στα Γλυκά Νερά από τον σύζυγό της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. Το ενός έτους βρέφος όλο το τελευταίο διάστημα από τη προσαγωγή του πιλότου μέχρι και σήμερα φροντίζουν οι γονείς του 33χρονου, καθώς τους το είχε αφήσει πριν πάει στο σαρανταήμερο μνημόσυνο της αδικοχαμένης Καρολάιν στην Αλόννησο. Μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις με την ομολογία του συζυγοκτόνου και την προφυλάκισή του οι παππούδες του και από τις δύο πλευρές διεκδικούν να έχουν την επιμέλεια της εγγονής τους.

Επιμέλεια Λυδίας απόφαση: Αίτημα για αποκλειστική επιμέλεια της μικρής Λυδίας από την οικογένεια της Καρολάιν

Οι γονείς της Καρολάιν έχουν υποβάλει αίτημα στην εισαγγελία ανηλίκων ζητώντας την αποκλειστική επιμέλεια της μικρούλας. Όπως υποστηρίζουν, έχουν τη δυνατότητα και τα οικονομικά μέσα να μεγαλώσουν σωστά το παιδί και να παρέχουν ό,τι χρειάζεται για την ανατροφή του. «Στην Αθήνα η Λυδία θα είναι η κόρη του δολοφόνου, ενώ στην Αλόννησο η κόρη της Καρολάιν», έχει δηλώσει ο δικηγόρος τους Αθ.Χαρμάνης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η έκθεση των κοινωνικών λειτουργών που εξέτασαν το οικογενειακό περιβάλλον είναι θετική.

Από την άλλη πλευρά, οι γονείς του πιλότου έχουν υποβάλει αίτημα για την από κοινού επιμέλεια της μικρούλας και προτείνουν να υπάρχει εναλλασσόμενη κατοικία, δηλαδή κατά τους χειμερινούς μήνες η Λυδία να διαμένει στην Αθήνα και κατά τους θερινούς στην Αλόννησο. «Το συμφέρον της ανήλικης εγγονής μας Λυδίας, το οποίο αποσκοπεί στην ανάπτυξή της σε μία υπεύθυνη, ανεξάρτητη και ψυχικά υγιή προσωπικότητα, επιβάλλει την ανάθεση της άσκησης της επιμέλειας από κοινού. Η χρονική, ήτοι η εναλλασσόμενη άσκηση της επιμέλειας της μικρής Λυδίας εξασφαλίζει την ισότιμη συμμετοχή και των δύο πλευρών στην ανατροφή της, ενισχύει τους δεσμούς της με τους πάππο και μάμμη αμφοτέρων των γραμμών και αυταπόδεικτα περιορίζει τις δυσμενείς επιπτώσεις από την τραγική απώλεια της μητέρας της», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο αίτημα που υπέβαλε για λογαριασμό των γονέων του πιλότου ο δικηγόρος Γιάννης Κώτσος.

Σύμφωνα με πληροφορίες εισαγγελική διάταξη που αναμένεται να έχει εκδοθεί -εκτός απροόπτου- μέχρι το μεσημέρι, θα έχει προσωρινή ισχύ τριάντα ημερών. Και οι δύο πλευρές έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν στα δικαστήρια, εφόσον θεωρούν ότι δεν ικανοποιούνται, ενώ και η εισαγγελία ανηλίκων είναι υποχρεωμένη μετά την παρέλευση των τριάντα ημερών να εισαγάγει την υπόθεση στο ακροατήριο, ώστε να κριθεί οριστικά σε ποια οικογένεια θα δοθεί η επιμέλεια της μικρής Λυδίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις