Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διακίνηση μεταναστών: Εξάρθρωση τριμελούς κυκλώματος
ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση μεταναστών: Εξάρθρωση τριμελούς κυκλώματος

Διακίνηση μεταναστών: Ακινητοποιήθηκε εν πλω ταχύπλοο με επτά μετανάστες, ενώ κατασχέθηκε και ιστιοφόρο στην Κέρκυρα.

Κύκλωμα, τα μέλη του οποίου με εκμισθωμένα, δήθεν για άλλους σκοπούς, ταχύπλοα και ιστιοφόρα, με μυστικές αποστολές μετέφεραν, έναντι υψηλής αμοιβής, παράτυπους μετανάστες από τις ακτές της Κέρκυρας στην Ιταλία, εξαρθρώνεται από τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος. Η αρχή του τέλους για τη δράση του κυκλώματος, ήρθε όταν έφθασαν σχετικές πληροφορίες για την οργανωμένη παράνομη δραστηριότητα των εμπλεκομένων, στο Γραφείο Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Λευκάδας. Στη συνέχεια ανέλαβαν και οι λιμενικοί της Κέρκυρας, οι οποίοι προέβησαν σε συντονισμένη επιχείρηση υπό τις οδηγίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ.) του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Ειδικότερα, σύμφωνα με το Λιμενικό, πρωινές ώρες, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί 69 και 35 χρονών και ένας αλλοδαπός 37 χρονών, με διακριτούς ρόλους ως ακολούθως:

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

«Ο 37χρονος αλλοδαπός, αναφέρει το Λιμενικό Σώμα «αναλάμβανε να μεταφέρει τους μετανάστες από την Αθήνα σε σημείο επιβίβασης και κατόπιν ο 69χρονος ημεδαπός τους επιβίβαζε σε σκάφος που χειριζόταν ο ίδιος με βοηθό την 35χρονη, ώστε να τους μεταφέρει στην Ιταλία με σκοπό όλων τον προσπορισμό κέρδους». Έτσι, όταν συγκεντρώθηκαν όλα τα απαιτούμενα στοιχεία για τη δράση του τριμελούς κυκλώματος διακίνησης παράτυπων μεταναστών, εντοπίστηκε εν πλω το ταχύπλοο σκάφος, το οποίο είχε εκμισθώσει ο 69χρονος. Ακινητοποιήθηκε από περιπολικά σκάφη της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας να μεταφέρει επτά αλλοδαπούς στη θαλάσσια περιοχή 5,8 ν.μ. νοτιοδυτικά νήσου Μαθρακίου.

Κατάσχεση και ιστιοφόρου

Η 35χρονη, σε άλλη παράλληλη επιχείρηση, που λάμβανε χώρα τις ίδιες ώρες, εντοπίστηκε σε έτερο Ι/Φ σκάφος στον λιμένα Γουβιών Κέρκυρας που είχε μισθώσει επίσης ο 69χρονος τις προηγούμενες ημέρες. Όπως προέκυψε από την διερεύνηση της υπόθεσης σε αυτό είχαν αρχικά επιβιβαστεί οι μετανάστες. Παράλληλα ο 37χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη στο λιμάνι της Κέρκυρας. Kατά τον έλεγχο των αποσκευών των επτά μεταναστών εντοπίστηκαν δέκα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

«Γνώριμοι» στις Αρχές οι τρεις

Σημειώνεται από το Λιμενικό ότι οι εμπλεκόμενοι ημεδαποί έχουν ποινικό παρελθόν για παρόμοιες δράσεις και υπάρχει εν ισχύι απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ ο 37χρονος δεν διαθέτει έγγραφα για την παραμονή του στη χώρα. Από την αρμόδια υπηρεσία αξιολογείται το σύνολο των στοιχείων, που προέκυψαν και διερευνάται η εμπλοκή και άλλων ατόμων πέραν αυτών που συνελήφθησαν. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το Ι/Φ και το ταχύπλοο σκάφος τα οποία θα παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους, πέντε κινητά τηλέφωνα καθώς και τα πλαστά έγγραφα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις