Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Έλληνας Μαϊάμι: Φοιτητής από την Ξάνθη αγνοείται στα συντρίμμια της πολυκατοικίας που κατέρρευσε
ΚΟΣΜΟΣ

Έλληνας Μαϊάμι: Φοιτητής από την Ξάνθη αγνοείται στα συντρίμμια της πολυκατοικίας που κατέρρευσε

Έλληνας Μαϊάμι: Η οικογένεια του αγνοούμενου ομογενή διαμένει μόνιμα στην πολιτεία του Τέξας

Το όνομα ενός Έλληνα ομογενή με καταγωγή από την Ξάνθη βρίσκεται στη λίστα των 159 αγνοουμένων μετά την κατάρρευση της 12ώροφης πολυκατοικίας στο Μαϊάμι. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για τον Ανδρέα Γιαννιτσόπουλο, ο οποίος είναι 21 χρονών και είναι φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Βάντερμπιλτ, το οποίο βρίσκεται στην πόλη Νάσβιλ στην πολιτεία του Τενεσί. Η οικογένεια του αγνοούμενου ομογενή διαμένει μόνιμα στην πολιτεία του Τέξας. Όπως ανέφερε στην εφημερίδα Wall Street Journal ο πατέρας του 21χρόνου Κώστας Γιαννιτσόπουλος, ο νεαρός ομογενής είχε επισκεφτεί το Μαϊάμι και έμενε με έναν οικογενειακό φίλο, ο οποίος επίσης είναι αγνοούμενος.

Στους πέντε οι νεκροί από την κατάρρευση της πολυκατοικίας

Σημειώνεται ότι ο απολογισμός των θυμάτων της κατάρρευσης δωδεκαώροφης πολυκατοικίας , αυξήθηκε στους πέντε νεκρούς. Αυτό ανακοίνωσε χθες Σάββατο αυτοδιοικητική αξιωματούχος, ενώ 156 άνθρωποι εξακολουθούν να θεωρούνται αγνοούμενοι. «Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης βρήκαν άλλο ένα πτώμα, ενώ οι έρευνές μας έφεραν επίσης στο φως ανθρώπινα υπολείμματα», είπε η δήμαρχος της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ, η Ντανιέλα Λιβάιν Κάβα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των αγνοουμένων μειώνεται σε 156 και ο αριθμός των επιβεβαιωμένων θανάτων αυξάνεται σε πέντε», διευκρίνισε. Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται 24 ώρες το 24ωρο.

Ένα μυστήριο

Η αιτία της κατάρρευσης παραμένει μυστήριο. Οι αξιωματούχοι υπόσχονται μια επείγουσα έρευνα, καθώς οι μηχανικοί δήλωσαν ότι είναι αδύνατο, σε αυτό το στάδιο, να εντοπιστεί ένας ακριβής λόγος. Τοπικοί αξιωματούχοι εξοικειωμένοι με το συγκρότημα condo, το οποίο είναι μόλις τεσσάρων δεκαετιών, έχουν επανειλημμένα καταρρίψει φήμες ότι ήταν σε οποιαδήποτε ασυνήθιστη κατάσταση αποκατάστασης. Οι μόνες πρόσφατες εργασίες αποκατάστασης, είχαν γίνει στην οροφή του κτηρίου, επισημαίνουν οι μηχανικοί στο CNNi, σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε ωστόσο απορρίφθηκε το ενδεχόμενο η μερική κατάρρευση της πολυκατοικίας να προήλθε από εκείνες τις εργασίες.

https://twitter.com/AkakpoJamal/status/1407961832246087684?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1407961832246087684%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.newsit.gr%2Fkosmos%2Fmaiami-i-stigmi-pou-to-thiriodes-ktirio-katarreei-sokaristiko-vinteo%2F3312757%2F

Οι ειδικοί που παρατήρησαν πλάνα της καταστροφής λένε ότι το βίντεο παρείχε κάποια βασική κατανόηση του τι συνέβη, αλλά τίποτα περισσότερο. «Αυτή η κατάρρευση είναι μια κλασική αποτυχία υποστύλωσης. Αυτό σημαίνει ότι το ίδιο το κτήριο υποστηριζόταν από μια σειρά πυλώνων. Εάν οι πυλώνες αποτύχουν, όλα αποτυγχάνουν», δήλωσε ο Kit Miyamoto, δομικός μηχανικός και πρόεδρος της Επιτροπής Σεισμικής Ασφάλειας της Καλιφόρνια.

«Το κτήριο ήταν στην κατάσταση που θα περίμενε κανείς για ένα κτήριο ηλικίας 40 ετών, που βρίσκεται στον Ατλαντικό Ωκεανό», δήλωσε ο επικεφαλής μηχανικός. Αλλά αυτή η εγγύτητα με τη θάλασσα – και το αλμυρό νερό που έρχεται από τον ωκεανό – αποτελεί ένα κομβικό ζήτημα για τους ειδικούς που προσπαθούν να κατανοήσουν την καταστροφή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις