Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να καθαρίσω τη φρυγανιέρα: Η πιο εύκολη λύση
PLUS

Πώς να καθαρίσω τη φρυγανιέρα: Η πιο εύκολη λύση

Πώς να καθαρίσω τη φρυγανιέρα: Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε

Οι συσκευές που έχουν άμεση επαφή με φαγώσιμα και ποτά πρέπει να καθαρίζονται όχι μόνο τακτικά αλλά και με έμφαση στη λεπτομέρεια. Μια από αυτές τις συσκευές καθημερινής χρήσης είναι και η φρυγανιέρα που ζεσταίνει τις φέτες ψωμιού. Αυτό που δυσκολεύει περισσότερο από κάθε τι τον καθαρισμό της φρυγανιέρας, είναι πως δεν ανοίγει διάπλατα για να την καθαρίσουμε με άνεση και έτσι θα πρέπει να μπούμε σε άλλες διαδικασίες. Μην πανικοβάλλεστε και προς Θεού μην αφήσετε τη φρυγανιέρα σας βρώμικη επειδή πελαγώσατε. Υπάρχει λύση που θα σας κάνει τη ζωή ευκολότερη. Μέσα σε λίγα λεπτά θα την έχετε καθαρίσει αρκεί να ακολουθήσετε την εκτέλεση των παρακάτω βημάτων και να έχετε κοντά σας τα απαραίτητα εργαλεία.

Τι θα χρειαστείτε για τον καθαρισμό της φρυγανιέρας:

πετσέτα κουζίνας
πινέλο ζαχαροπλαστικής (προτιμήστε το κλασικό ξύλινο πινέλο με τις φυσικές τρίχες και όχι κάποιο σιλικόνης)
αχρησιμοποίητη οδοντόβουρτσα
μαλακό πανί
Λίγο λευκό ξίδι (μόνο στην περίπτωση που η φρυγανιέρας σας αποτελείται από inox περίβλημα)

Προσοχή! Φροντίστε η συσκευή να μην είναι σε καμία περίπτωση συνδεδεμένη με το ηλεκτρικό και φυσικά να μην είναι ζεστή.

“Εκτέλεση”

1) Σε στεγνό νεροχύτη απλώστε μέσα την πετσέτα έτσι ώστε να καλυφθεί η επιφάνειά του και μετά γυρίστε πάνω την φρυγανιέρα ανάποδα ταρακουνώντας την για να φύγουν τα πρώτα ψίχουλά που βρίσκονται «χαλαρά» μέσα στην συσκευή

2) Με το πινέλο ζαχαροπλαστικής περάστε τις εσωτερικές δύσκολες επιφάνειες της φρυγανιέρες για να αφαιρέσετε μερικά ψίχουλα που σίγουρα θα έχουν βρει μια μεριά να κρυφτούν. Αν κάπου τα βρείτε δύσκολα και κάποια είναι πιο επίμονα τότε χρησιμοποιήστε την οδοντόβουρτσα. Όλες οι κινήσεις σας θα πρέπει να είναι απαλές και ευγενικές καθώς με τίποτα δεν θέλουμε να τραυματιστούν τα πηνία που βρίσκονται στο εσωτερικό της φρυγανιέρας

3) Ξαναγυρίστε από την ανάποδη τη φρυγανιέρα πάνω από την πετσέτα και ταρακουνήστε τη για να διώξετε και τα τελευταία ψίχουλα. Μετά, μαζέψτε την πετσέτα μέσα από τον νεροχύτη, χωρίς να σκορπίσετε φυσικά τα ψίχουλα, και ταΐστε τα πουλάκια στο μπαλκόνι!

Ολοκληρώστε τον καθαρισμό με το πανάκι και το ξίδι

4) Ελέγξτε αν η φρυγανιέρα σας έχει συρταράκι συλλογής στο κάτω μέρος και αν έχει πλύντε το κανονικά με σαπούνι και νερό. Αφήστε το να στεγνώσει καλά πριν το επιστρέψετε στη θέση του στο τέλος της διαδικασίας του καθαρισμού. Αν δεν διαθέτει ένα τέτοιο συρτάρι, προσπεράστε αυτό το βήμα!

5) Περάστε με το πανί, (να είναι νωπό), την εξωτερική επιφάνεια της φρυγανιέρας για να απομακρύνετε την πούδρα του ψωμιού, τις δαχτυλιές και ίσως λίγη σκόνη, αν βρείτε! Σε αυτό το βήμα μην ξεχάσετε να κάνετε ένα πέρασμα και στο καλώδιο!

6) Αν η φρυγανιέρα σας αποτελείται από inox περίβλημα τότε περάστε την με μια μικρή ποσότητα λευκού ξιδιού με τη βοήθεια ενός καθαρού και στεγνού πανιού. Το ξίδι θα εξαφανίσει τις δαχτυλιές και θα δώσει λάμψη.

Αυτό ήταν! Η φρυγανιέρα σας πλέον θα είναι πεντακάθαρη και έτοιμη προς χρήση. Αν επαναλαμβάνετε συχνά την παραπάνω διαδικασία τότε κάθε φορά τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις