Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Νομοσχέδιο για τα σχολέια: Οι 4 βασικοί άξονές του
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νομοσχέδιο για τα σχολέια: Οι 4 βασικοί άξονές του

Νομοσχέδιο για τα σχολεία: Καλεί τα κόμματα σε διάλογο

Σε διάλογο με κόμματα και ειδικούς φορείς, επιθυμεί να περάσει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως εν όψει του επόμενου νομοσχεδίου που θα εστιάζει στα σχολεία. Συγκεκριμένα η υπουργός προσκάλεσε, με επιστολή της, τους υπευθύνους Παιδείας των κοινοβουλευτικών ομάδων, προκειμένου να συναντηθούν και να συζητήσουν θέσεις και απόψεις που αφορούν τους άξονες του επερχόμενου νομοσχεδίου του υπουργείου, ώστε να ληφθούν υπόψη κατά τη διαμόρφωσή του.

Το κείμενο της επιστολής:

«Μαρούσι, 22 Ιουνίου 2021
Αξιότιμε κύριε/κυρία …,

Στο πλαίσιο του διαλόγου που σταθερά επιδιώκουμε με τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών ομάδων και τους φορείς, σας προσκαλούμε […] σε ενημέρωση και συζήτηση σχετικά με το επερχόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο «Αναβάθμιση του Σχολείου και Ενδυνάμωση των Εκπαιδευτικών». Το εν λόγω νομοθέτημα περιλαμβάνει τέσσερις άξονες:

Αστυνομία, αξιολόγηση εκπαιδευτικών, εκκλησιαστική εκπαίδευση και δομές

Ι) Τη μεγαλύτερη αυτονομία της σχολικής μονάδας, καθώς η ποιότητα των εκπαιδευτικών συστημάτων είναι άμεσα συναρτώμενη με το βαθμό αποκέντρωσής τους, τομέα στον οποίο η χώρα μας υστερεί σημαντικά σε σχέση με άλλες χώρες.

ΙΙ) Την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την αποτελεσματική αποκέντρωση του εκπαιδευτικού συστήματος και για τη διαρκή βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

ΙΙΙ) Τις δομές εκπαίδευσης, για την περαιτέρω συμβολή τους στην αποτελεσματική υποστήριξη του σχολείου.

ΙV) Την εκκλησιαστική εκπαίδευση, με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την οργάνωση της δευτεροβάθμιας, μεταδευτεροβάθμιας και ανώτατης εκκλησιαστικής εκπαίδευσης.

Αναμένοντας τον εποικοδομητικό μας διάλογο.

Με εκτίμηση,

Νίκη Κεραμέως»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις