Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γεωργιανός – Καρολάιν: Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ στην καταγγελία βασανισμού από αστυνομικούς
ΕΛΛΑΔΑ

Γεωργιανός – Καρολάιν: Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ στην καταγγελία βασανισμού από αστυνομικούς

Γεωργιανός - Καρολάιν: Η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ για την καταγγελία του Γεωργιανού

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εξέδωσε ανακοίνωση μετά την πολύ σοβαρή καταγγελία του Γεωργιανού, ο οποίος μέσα από τη ΓΑΔΑ μίλησε σε κανάλι της πατρίδας του αναφέροντας ότι για τέσσερις συνεχόμενες ημέρες ομάδα αστυνομικών της ελληνικής αστυνομίας τον βασάνισε προκειμένου να ομολογήσει πως αυτός σκότωσε την Καρολάιν στα Γλυκά Νερά. Στην ανακοίνωσή του το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ απαντά αναφέροντας πως σε βάρος του άνδρα είχαν προκύψει στοιχεία για συμμετοχή σε ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού, στο Πικέρμι και στη συνέχεια σημειώνεται ότι εξετάστηκε και για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει

«Ο αλλοδαπός εντοπίστηκε να προσπαθεί να εξέλθει από τη χώρα μέσω του Συνοριακού Σημείου Διέλευσης Κήπων. Διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του είχαν προκύψει στοιχεία για συμμετοχή του σε υπόθεση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού, στην οικία τους στο Πικέρμι. Για τον λόγο αυτό μεταφέρθηκε στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, όπου και συνελήφθη δυνάμει εντάλματος σύλληψης (σχετ. το από 18-05-2021 Δελτίο Τύπου Γ.Ε.Δ. Αττικής).

Ο συλληφθείς εξετάστηκε και από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την υπόθεση των Γλυκών Νερών. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στα κρατητήρια, ζήτησε και εξετάστηκε από γιατρό, ο οποίος γνωμάτευσε ότι είναι καλά στην υγεία του, ενώ δε ζήτησε τη μεταφορά του σε νοσοκομείο».

Η καταγγελία του Γεωργιανού για βασανισμό από την ΕΛ.ΑΣ

Ο 36χρονος Γεωργιανός, κατήγγειλε σοβαρό βασανισμό από ομάδα αστυνομικών για να ομολογήσει ότι εκείνος ευθύνεται για τη δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά. «Τέσσερις μέρες με είχαν δεμένο σε μια καρέκλα. Με χτυπούσαν πολύ άσχημα οι αστυνομικοί, ζαλιζόμουν κι όταν κουραζόταν ο ένας, συνέχιζε ο άλλος. Δεν με ρωτούσαν τίποτα, μόνο μου έλεγαν να ομολογήσω ότι σκότωσα την κοπέλα. Δεν ήξερα για ποια κοπέλα μιλούσαν. Μου έλεγαν ‘Εσύ τη σκότωσες’. Μετά έμαθα ότι τη σκότωσε ο άντρας της και ότι με κατηγορούσαν για κλοπή. Δεν έχω καμία σχέση με καμία κλοπή. Είχα μόνο πλαστά χαρτιά», λέει ο ίδιος.

Την παραπάνω καταγγελία έκανε ο 36χρονος Γεωργιανός στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι της Γεωργίας, «Imedi TV» και το θέμα δημοσιεύτηκε στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Υπενθυμίζεται πως ο Γεωργιανός είχε συλληφθεί στον Έβρο με πλαστά χαρτιά κι αρχικά είχε δοθεί διαρροή πως ενδεχομένως να εμπλέκεται με την υπόθεση των Γλυκών Νερών, κάτι το οποίο διαψεύστηκε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις