Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μαραντόνα: Όταν ο Ντιέγκο σκόραρε το «γκολ του αιώνα»
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μαραντόνα: Όταν ο Ντιέγκο σκόραρε το «γκολ του αιώνα»

Μαραντόνα: Σαν σήμερα πριν από 35 χρόνια ο Ντιέγκο έστελνε την Αργεντινή στους «4» του Μουντιάλ αποκλείοντας την Αγγλία, με τα δυο πιο πολυσυζητημένα γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Αυτή την εποχή διευρενάται αν ο θάνατός του υπήρξε αποτέλεσμα ιατρικής αμέλειας ή δόλου, πριν 36 χρόνια όμως, ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης υποκλινόταν στο ταλέντο του. Σαν σήμερα, ο Ντιέγκο Μαραντάνα, κατά πολλούς ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής που πέρασε από τα γήπεδα, ο μεσσίας του ποδοσφαίρου, με δύο δικά του γκολ στα προημιτελικά του Μουντιάλ του 1986 απέκλειε την Αγγλία από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Δεν επρόκειτο όμως για δύο απλά γκολ. Είναι δύο γκολ που σημάδεψαν την ιστορία του αθλήματος. Όσα έκανε ο Μαραντόνα στον αγωνιστικό χώρο του Αζτέκα του Μεξικό θα μείνουν όχι απλά αξέχαστα, αλλά θα συνοδεύουν γενιές και γενιές για αιώνες. Το ιστορικό «χέρι του θεού» και το μαγικό γκολ, που πριν σκοράρει πήρε τη μπάλα πίσω από την σέντρα και πέρασε όποιον βρέθηκε στο πέρασμα του – ακόμα και τον Πίτερ Σίλτον, που ήταν το τελευταίο του εμπόδιο προς τη δόξα.

 

Με το πρώτο γκολ, άνοιξε το σκορ στέλνοντας την μπάλα στα δίκτυα με το αριστερό χέρι. Ήταν το 6ο λεπτό του β’ ημιχρόνου, όταν σε επέλαση και σέντρα του Χόρχε Βαλντάνο, ο Αργεντινός ύψωσε το χέρι του, νίκησε τον Σίλτον και έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα. Οι Άγγλοι διαμαρτυρήθηκαν, ο Τυνήσιος διαιτητής Μπιν Νασέρ, δεν είδε τίποτα και το γκολ έμεινε στην Ιστορία ως «το χέρι του Θεού». Το δεύτερο τέρμα του απλά δεν περιγράφεται με λόγια, αρκεί μόνο να το δει κανείς, αφού πέρασε όλη την Αγγλία και σκόραρε αποδεικνύοντας ότι είναι απλά από άλλον πλανήτη…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις