Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αστυνομικός ληστείες: Και δεύτερο “χτύπημα” στην ΕΛΑΣ!
ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομικός ληστείες: Και δεύτερο “χτύπημα” στην ΕΛΑΣ!

Αστυνομικός ληστής: Διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος του αστυνομικού, ο οποίος τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα

Είναι, πράγματι, απίστευτο. Και δεύτερος αστυνομικός, τους τελευταίους δέκα έξι μήνες, συνελήφθη για διάπραξη ενόπλων ληστειών με θύματα υπαλλήλους πρατηρίων υγρών καυσίμων. Και το ακόμη πιο απίστευτο. Και οι δύο πιάστηκαν από συναδέλφους τους της Ασφάλειας, μετά την ενδέκατη ένοπλη ληστεία!!!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Το νέο κρούσμα διαφθοράς, στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ, έγινε γνωστό από την ανακοίνωση του Αρχηγείου του Σώματος, με την οποία ετέθη ήδη σε διαθεσιμότητα και  διατάσσεται «Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τη δράση 31χρονου αστυνομικού για διάπραξη ληστειών, κατά συρροή σε βάρος υπαλλήλων πρατηρίων υγρών καυσίμων». Ο 31χρονος αστυνομικός, αστυφύλακας στο βαθμό, ο οποίος, ανήκε οργανικά σε Τμήμα Ασφαλείας(!) του Πειραιά, αλλά οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τον φέρουν να είχε αποσπασθεί στη φύλαξη γραφείων πολιτικού κόμματος, συνελήφθη μετά τη διάπραξη της ενδέκατης ληστείας από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής.

Πληροφορίες του Alphafreepress, αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν μπει στα ίχνη του «ληστή των πρατηρίων» εδώ και λίγο καιρό, έχοντας την πληροφορία και από βίντεο ότι φθάνει στα πρατήρια και διαφεύγει με αυτοκίνητο συγκεκριμένου τύπου. Έτσι, μετά την τελευταία ένοπλη ληστεία, τον εντόπισαν έξω από το σπίτι του και του πέρασαν χειροπέδες.

Σχηματίσθηκε σε βάρος του ποινική δικογραφία για  τη διάπραξη  των  τουλάχιστον έντεκα ληστειών σε βάρος υπαλλήλων  των άτυχων υπαλλήλων πρατηρίων υγρών καυσίμων, οι οποίοι την ώρα της σκληρής νυχτερινής βάρδιας τους, έρχονταν αντιμέτωποι με τον «κουκουλοφόρο ένοπλο», όπως περιγραφόταν από όλους στις καταθέσεις και ο οποίος άρπαζε μετρητά και πακέτα τσιγάρα από τις προθήκες των μικρών αγορών των επιχειρήσεων αυτών.

Από τη νύχτα της 9ης Απριλίου

Οι ένοπλες ληστείες ξεκίνησαν τη νύχτα της 9ης Απριλίου και έλαβαν τέλος το βράδυ της 19ης  Ιουνίου. Ο συγκεκριμένος αστυνομικός, κατά τις ίδιες πληροφορίες του Alphafreepress, μεταμορφωνόταν σε ένοπλο ληστή πάντα νυχτερινές ώρες, προφανώς όταν ολοκλήρωνε την υπηρεσία του εκεί που είχε ταχθεί από την Υπηρεσία του. Φορούσε κουκούλα στο κεφάλι, έπαιρνε μαζί του το πιστόλι και με ένα αυτοκίνητο στόχευε κάθε φορά το πρατήριο που θα λήστευε. Οι περιοχές στις οποίες έδρασε είναι το Γαλάτσι, τα Πατήσια, ο Πειραιάς, το Χαλάνδρι και άλλες.

Όπως προαναφέρθηκε πρόκειται για τον δεύτερο αστυνομικό που συλλαμβάνεται από τον Φεβρουάριο του 2020 στην Αττική για τα ίδια αδικήματα και με τον ίδιο αριθμό ληστειών σε πρατήρια υγρών καυσίμων.

Και περίπτερο

Ο προηγούμενος, που υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ, είχε συλληφθεί στις 10 Φεβρουαρίου 2020, προφυλακίσθηκε και όπως είχε  αποδειχθεί διέπραττε τις ληστείες σε βάρος των υπαλλήλων- είχε ληστέψει και περίπτερο στο Γαλάτσι- με το υπηρεσιακό του όπλο.

Το ρεπορτάζ του Alphafreepress

Έγραφε, μετά τη σύλληψή του το Alphafreepress,μεταξύ άλλων:

«Στα χρέη, που δημιούργησε από τον εθισμό του στο τζόγο και την αδυναμία του να τα αποπληρώσει και να ζήσει με το μισθό του, απέδωσε ο αστυνομικός, που συνελήφθη από συναδέλφους του, τη διάπραξη έντεκα ληστειών με τη χρήση του υπηρεσιακού του όπλου! Ο αστυνομικός, στη διάρκεια των ενόπλων ληστειών σε βάρος υπαλλήλων πρατηρίων υγρών καυσίμων και περιπτέρου, εκτός από το υπηρεσιακό του όπλο, έφερε μαζί του και τον ασύρματο με τον οποίο τον έχει εφοδιάσει η Υπηρεσία του. Αυτό, για να μπορεί να… ακούει τις κινήσεις περιπολικών και συναδέλφων του, τις ώρες, που αναζητούσαν τον δράστη των αλλεπάλληλων ληστειών, σε αρκετές συνοικίες της Αττικής».

Έτσι, όταν άκουσε ότι γνώριζαν τη μοτοσικλέτα που χρησιμοποιούσε και την αναζητούσαν, την στάθμευσε κοντά στο σπίτι του και πήρε του αδελφού του! Ωστόσο, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγίας Παρασκευής, ξεπέρασαν και αυτό το τρικ και μπήκαν στα ίχνη του. Ετσι, μετά από δύο διαδοχικές ένοπλες ληστείες σε βάρος υπαλλήλου περιπτέρου, στο Γαλάτσι και πρατηρίου υγρών καυσίμων, στο Περιστέρι, απ’ όπου συνολικά αφαίρεσε 690 ευρώ,  τον συνέλαβαν και του πέρασαν χειροπέδες.

Ο αστυφύλακας, κατετάγη το έτος 2011 στην ΕΛ.ΑΣ, ως Ειδικός Φρουρός. Στη συνέχεια ονομάστηκε αστυφύλακας και υπηρετούσε στη ΔΙ.ΑΣ».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις