Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Ασαφή μηνύματα
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Ασαφή μηνύματα

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Οι αθλητές καλούνται να μην χρησιμοποιήσουν τα 160.000 προφυλακτικά.

Την κατανοητή, αλλά και ταυτόχρονα περίεργη έκκληση στους αθλητές να μην προχωρήσουν σε επαφές πέραν των απολύτως απαραίτητων, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο απηύθυνε η οργανώτρια αρχή, ζητώντας να αποφευχθεί το «ασφαλές σεξ» αλλά και κάθε μορφή οικειότητας, στο πλαίσιο των μέτρων κατά της πανδημίας. Προκειμένου να τηρηθούν τα πρωτόκολλα ασφαλείας και να αποφευχθεί ενδεχόμενη διασπορά και έξαρση του κορονοϊού, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή επανέλαβε τις συστάσεις προς τους διαμένοντες στο Ολυμπιακό Χωριό, διαμηνύοντας με έμφαση ότι προβλέπεται σειρά από κυρώσεις, με τελευταία αυτή του αποκλεισμού.

Οι αθλητές, λοιπόν, σύμφωνα με τα μέτρα δημόσιας υγείας που αναφέρονται στις τελευταίες οδηγίες πρέπει «να αποφύγουν τις μη απαραίτητες μορφές φυσικής επαφής». Η σύσταση αυτή προκάλεσε απορία στην ιαπωνική πλευρά αναφορικά με τη μοίρα των 160.000 προφυλακτικών που παραδοσιακά δίνονται στους αθλητές. Σε κάθε Ολυμπιακούς, διανέμονται εκατοντάδες χιλιάδες δωρεάν προφυλακτικά ήδη από το 1988 στη Σεούλ, προκειμένου να ενθαρρύνουν το ασφαλές σεξ μεταξύ αθλητών.

 

Σουβενίρ

Ωστόσο, η φετινή χρονιά θα είναι πολύ διαφορετική για τους 15.000 αθλητές των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αγώνων, που καλούνται να τηρήσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Πολλοί θεώρησαν ότι η διανομή των προφυλακτικών δίνει ασαφή μηνύματα. Ωστόσο οι διοργανωτές αποφάσισαν να εξηγήσουν ότι η χορήγηση τους δεν γίνεται για χρήση στο ολυμπιακό χωριό, αλλά για να τα πάρουν μαζί τους και να τα χρησιμοποιήσουν για να δείξουν ευαισθητοποίηση για τον HIV και το AIDS.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις