Η συμμορία του νεκροταφείου: Κοντά στην εξάρθρωσή της οι Αρχές

ΕΛΛΑΔΑ

Η συμμορία του νεκροταφείου: Κοντά στην εξάρθρωσή της οι Αρχές

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Η συμμορία του νεκροταφείου: Στη συμμορία μετείχε και ένας Πακιστανός, ιδιοκτήτης καταστήματος ηλεκτρικών ειδών

17.06.2021 | 12:58

Εξαρθρώνεται η «συμμορία του Γ Νεκροταφείου» από την Ασφάλεια Πειραιά. Ο λόγος για την ομάδα των Ρομά, όπως αποδείχθηκε, τα μέλη της οποίας, παρακολουθούσαν σχεδόν καθημερινά τους επισκέπτες του κοιμητηρίου, έβλεπαν που στάθμευαν τα οχήματά τους και όσο εκείνοι βρίσκονταν σε στιγμές μεγάλης λύπης, κοντά στους αγαπημένους τους, εκείνοι, με ειδικά διαρρηκτικά εργαλεία θρυμμάτιζαν τα τζάμια των οχημάτων τους και άρπαζαν ό,τι πολύτιμο έβρισκαν μέσα.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στη συμμορία μετείχε και ένας πακιστανός, ιδιοκτήτης καταστήματος ηλεκτρικών ειδών στο κέντρο της Αθήνας, ο οποίος ως κλεπταποδόχος, παραλάμβανε τα κλοπιμαία και τα πουλούσε από τις βιτρίνες της επιχείρησής του! Δύο Ρομά, ηλικίας 49 και 39 ετών, συνελήφθησαν στον Ασπρόπυργο, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ ως μέλη της  εγκληματικής ομάδας για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ’ εξακολούθηση. Συνεργοί των ανωτέρω τυγχάνουν άλλοι 4 Ρομά και αλλοδαπός (σ.σ Πακιστανός) οι οποίοι έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται. Ο αλλοδαπός, λέει η Αστυνομία, κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

«Λίγο πριν τη σύλληψη τους»,  αναφέρει η Αστυνομία «ο 49χρονος και ο 39χρονος επιβαίνοντες σε όχημα, μετέβησαν στο Γ΄ Κοιμητήριο Αθηνών στη Νίκαια, όπου προσέγγισαν σταθμευμένο αυτοκίνητο  και το παραβίασαν, αφαιρώντας από το εσωτερικό του τσάντα, που περιείχε χρηματικό ποσό, κινητό τηλέφωνο και προσωπικά είδη. Στη συνέχεια, διέφυγαν προς την περιοχή του Κερατσινίου όπου και απέρριψαν τα κλοπιμαία εντός νάιλον σακούλας σε θάμνο, με σκοπό να τα παραλάβουν σε μεταγενέστερο χρόνο. Λίγο αργότερα, στην ίδια περιοχή, αφαίρεσαν από το εσωτερικό ανασφάλιστου οχήματος, τσαντάκι με χρηματικό ποσό και προσωπικά έγγραφα.

Στον Ασπρόπυργο

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που αναζητούσαν τους δράστες των προηγουμένων κλοπών, τους εντόπισαν στην περιοχή του Ασπροπύργου, τους ακινητοποίησαν και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατσαβίδι, σφυρί θραύσης τζαμιών και χρηματικό ποσό». Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, τα μέλη της συμμορίας μετέβαιναν στο Γ΄ Κοιμητήριο Αθηνών, αναζητώντας οχήματα προς διάρρηξη, ανυποψίαστων πολιτών που επισκέπτονταν το Κοιμητήριο και τα στάθμευαν στο σημείο. Για τη διάρρηξη των υαλοπινάκων των οχημάτων χρησιμοποιούσαν σφυρί θραύσης τζαμιών και τροχισμένο αιχμηρό αντικείμενο, συνήθως κατσαβίδι.

«Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας στη συνέχεια παρέδιδαν τις κλεμμένες ηλεκτρονικές συσκευές στον αλλοδαπό συνεργό τους, ο οποίος τα διέθετε προς πώληση στο κατάστημα ηλεκτρονικών συσκευών ιδιοκτησίας του, στην περιοχή της Ομόνοιας», συμπληρώνει η Αστυνομία. Από την προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκαν επιπλέον 24 περιπτώσεις κλοπών από οχήματα στο Γ’ Κοιμητήριο Αθηνών, που διαπράχθηκαν με τον ίδιο τρόπο δράσης. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Exit mobile version