Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Μυστικά για τέλεια φρύδια: Τips για ένα ωραίο σχήμα
PLUS

Μυστικά για τέλεια φρύδια: Τips για ένα ωραίο σχήμα

Μυστικά για τέλεια φρύδια: Ποια λάθη να αποφύγετε για να έχετε ένα ωραίο σχήμα

Ο βασικός στόχος είναι να κάνετε τα φρύδια σας να δείχνουν πιο φυσικά, ακόμα κι αν έχετε ξοδέψει ώρες προσπαθώντας να τους δώσετε το τέλειο σχήμα. Σήμερα, η παγκόσμια βιομηχανία ομορφιάς προσφέρει μια ποικιλία από διαφορετικές καλλυντικές διαδικασίες και υπηρεσίες για όμορφα φρύδια, συμπεριλαμβανομένου του μόνιμου μακιγιάζ φρυδιών και του microblading (ημι-μόνιμη καλλυντική διαδικασία η οποία χρησιμοποιεί λεπτές βελόνες για να δημιουργήσει σημάδια που θυμίζουν τρίχες στο δέρμα).

Είναι όλα απλά θέμα γούστου, αλλά εάν οι διαδικασίες αυτές δεν είναι αρκετά καλές για εσάς, σας προτείνουμε να επιλέξετε ένα ελαφρώς πιο δύσκολο αλλά πολύ ικανοποιητικό μονοπάτι που θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε όμορφα φρύδια που μοιάζουν φυσικά. Η διάσημη Sania Vucetaj μας αποκαλύπτει και μας συμβουλεύει, πώς να αποκτήσουμε υπέροχα, τέλεια φρύδια! Ελάτε λοιπόν να ακολουθήσουμε βήμα – βήμα τις συμβουλές της για τέλεια φρύδια!

Κάντε μια καλή αρχή

Κοιτάξτε το σχήμα του φρυδιού σας πριν ξεκινήσετε. Το μπροστινό μέρος του θα πρέπει να ευθυγραμμίζετε με το πάνω μέρος της μύτης. Γεμίστε τα φρύδια σας πριν τα μαδήσετε. Με τον τρόπο αυτό δεν θα το παρακάνετε. Χρησιμοποιώντας το λεπτό μολύβι λοξά από την αρχή του φρυδιού στο παχύ του μέρος, πηγαίνετε προς το τέλος του με μία πιο λεπτή γραμμή. Το τόξο πρέπει να είναι περίπου τρία τέταρτα πίσω από την αρχή της μύτης. Από εκεί, η ουρά θα πρέπει να λεπταίνει και να ακολουθεί τη γωνία του ματιού.

Βουρτσίστε προς τα πάνω

Αφού λοιπόν έχετε σχηματίσει το επιθυμητό σχήμα των φρυδιών σας, βουρτσίστε καλά προς τα πάνω για να δώσετε όγκο. Μόλις τελειώσετε και με το βούρτσισμα, απομακρύνετε με το τσιμπιδάκι τις ανεπιθύμητες τρίχες. Η Vucetaj συμβουλεύει, μην πειράξετε τις τρίχες πάνω από το φρύδι, μόνο από κάτω στην καμάρα του. Το αντίθετο θα έχει σαν αποτέλεσμα να «φέρει» το τόξο του φρυδιού προς τα κάτω. Και όχι προς τα πάνω όπως θέλουμε. Επίσης συμβουλεύει να κάνουμε ένα βήμα πίσω από τον καθρέφτη μας για να δούμε καλύτερα τι έχουμε κάνει. Σκέφτεστε την αποτρίχωση;  Δεν συμφωνεί καθόλου. Η μέθοδος αυτή τραβάει άσχημα την ευαίσθητη περιοχή των βλεφάρων και δεν προσφέρει την ακρίβεια που έχουμε με το τσιμπιδάκι. Το κάτω μέρος του φρυδιού είναι το πιο κρίσιμο σημείο για να γεμίσουμε με το μολύβι μας. Δείτε με προσοχή στο μπροστινό μέρος του και στην εσωτερική καμάρα τι λείπει.

Γεμίστε το κενό

Χρησιμοποιώντας το μολύβι των φρυδιών γεμίστε το κενό αυτό στο μπροστινό μέρος της καμάρας. Η Vucetaj χρησιμοποιεί ένα δικό της μολύβι με ελάχιστο κερί. Γιατί όπως λέει, τα μολύβια φρυδιών με κερί δίνουν τις περισσότερες φορές ένα βαρύ αποτέλεσμα. Που δεν είναι βέβαια καθόλου όμορφο. Δεν θέλετε να κόψετε  τα φρύδια σας εκτός και αν είναι απολύτως αναγκαίο. Έχετε δίκιο, όσο κόβουμε τις τρίχες των φρυδιών μας τόσο πιο σκληρές θα γίνουν. Όμως μερικές φορές μία μικρή «περιποίηση» είναι εντάξει. Χρησιμοποιείστε μία μικρή βούρτσα και οδηγήστε τις τρίχες προς τα επάνω προς το μέτωπο. Αν μερικές από αυτές είναι πολύ μεγαλύτερες, κόψτε τις με προσοχή.

Πηγαίνετε τώρα στην αρχή

Αφού βγάλατε τα φρύδια σας και τα περιποιηθήκατε, ίσως το μολύβι να έχει ξεθωριάσει. Πηγαίνετε λοιπόν πίσω και συμπληρώστε όπου χρειάζεται. Τώρα είστε έτοιμες να ασχοληθείτε με το άλλο σας φρύδι. Προσπαθήστε να έχετε το ίδιο αποτέλεσμα κάνοντας τα ίδια ακριβώς πράγματα και στο άλλο φρύδι.

Μην ξεχάσετε να βάλετε πούδρα

Μόλις τελειώσετε, απλώστε λίγη ημιδιάφανη πούδρα στα φρύδια σας για να σταθεροποιηθεί το μολύβι. Η πούδρα θα ελαττώσει την λιπαρότητα του δέρματος και θα κρατήσει το μακιγιάζ των  φρυδιών σας φρέσκο και όμορφο για πολύ ώρα. Τώρα έχετε όλες τις συμβουλές που χρειάζεστε για ακόμη πιο όμορφα μάτια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις