Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / PLUS / Κουτσουλιά στα ρούχα: Πώς θα την καθαρίσετε
PLUS

Κουτσουλιά στα ρούχα: Πώς θα την καθαρίσετε

Κουτσουλιά στα ρούχα: Πώς θα την καθαρίσετε ανάλογα με το ύφασμα

Σίγουρα έχεις βρεθεί στη θέση να μαζεύεις τα ρούχα από το μπαλκόνι, ειδικά αν μένεις στο κέντρο όπου κατοικούν μαζί σου αυτά τα ”γλυκούλικα” φτερωτά πλασματάκια και να βλέπεις πως τα μισά ρούχα είναι λερωμένα από τα περιττώματά τους ή ακόμα να περπατάς στο δρόμο και να σου έρχεται στο αγαπημένο σου μπλουζάκι και να μην ξέρεις αν πρέπει να το πετάξεις ή να το κρατήσεις ελπίζοντας πως αν το πλύνεις στο πλυντήριο θα φύγει. Η κουτσουλιά αδιαμφισβήτητα, είναι ένας δύσκολος λεκές. Όταν μάλιστα δεν είσαι στο σπίτι για να τον αντιμετωπίσεις άμεσα, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν περισσότερο. Δες τη πρέπει να κάνεις αν σήμερα ήταν η τυχερή σου μέρα!

Ανθεκτικά και χρωματιστά ρούχα

Τρίψτε το λεκέ με ζεστό αλατόνερο  για τους αποξηραμένους λεκέδες μουλιάστε το ρούχο σε αλατισμένο νερό και στη συνέχεια πλένετε το ρούχο σε ενζυματικό απορρυπαντικό. Χρησιμοποιήστε ενζυματικό απορρυπαντικό με χλωρίνη για λευκά ρούχα.

Μάλλινα ρούχα

Μουλιάστε το ρούχο σε αλατισμένο νερό. Στη συνέχεια πλένετε το ρούχο κανονικά σύμφωνα με τις οδηγίες του ρούχου.

Μεταξωτά ρούχα

Τρίψτε το λεκέ με ζεστό αλατισμένο νερό και έπειτα τρίψτε με καθαρό νερό. Μη χρησιμοποιήσετε λευκαντικό προϊών σε καμία περίπτωση. Μπορείτε επίσης να τρίψετε απαλά με ξύδι και νερό (αναλογία:. 2 κουταλιές της σούπας ξίδι σε 1 φλιτζάνι νερό). Εάν εξακολουθεί να υπάρχει σημάδι, νοτίστε το λεκέ με άχρωμο απορρυπαντικό πιάτων και αφήστε το για 5-6 ώρες. Στη συνέχεια πλένετε το ρούχο όπως συνήθως

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις