Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 14χρονος ποδοσφαιριστής – ανακοπή: Σοκ στα Μουδανιά, κατέρρευσε στο γήπεδο
ΕΛΛΑΔΑ

14χρονος ποδοσφαιριστής – ανακοπή: Σοκ στα Μουδανιά, κατέρρευσε στο γήπεδο

14χρονος ποδοσφαιριστής - ανακοπή: 14χρονος κατέρρευσε στα Μουδανιά την ώρα που έκανε προπόνηση

Σοκαριστικές οι σκηνές στο γήπεδο των Νέων Μουδανιών στη Χαλκιδική. Ένας 14χρονος άρχισε να χάνει τον βηματισμό του και λίγα δευτερόλεπτα κατέρρεε, μπροστά στους προπονητές και τους φίλους του. Ήταν μία συνηθισμένη προπόνηση στη Χαλκιδική αλλά η συνέχεια παρέπεμπε στα όσα εκτυλίχθηκαν στη διάρκεια του αγώνα Δανία – Φινλανδία για το EURO 2020 με τον Κρίστιαν Έρικσεν. Όπως και ο Δανός άσος της Ίντερ έτσι και το 14χρονο παιδί έχασε ξαφνικά τις αισθήσεις του και σωριάστηκε στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου των Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής. Οι στιγμές αγωνίας εκείνα τα πρώτα λεπτά, η μεγάλη κινητοποίηση που ακολούθησε μαζί με τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του 14χρονου, φέρνουν μια καταιγίδα από μηνύματα συμπαράστασης στους γονείς, που περιμένουν μια ευχάριστη είδηση από τα χείλη των γιατρών στο Ιπποκράτειο.

Όλα έγιναν την περασμένη Πέμπτη (10.06.2021). Ο 14χρονος καταρρέει και η ζωή του κρέμεται από μία κλωστή. Οι προπονητές του γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν αλλά χρειάζεται άμεσα ένας γιατρός και ένας απινιδωτής. Ο μοναδικός απινιδωτής στην ευρύτερη περιοχή βρίσκεται μέσα σε φούρνο και κάποιοι τρέχουν για να τον φέρουν. Το ίδιο κάνει και η γιατρός που μόλις έχει ειδοποιηθεί. Οι πρώτοι που καταφτάνουν είναι οι γονείς του ανήλικου ποδοσφαιριστή, οι οποίοι περνούν στιγμές εφιαλτικές. Το παιδί μεταφέρεται στο Ιπποκράτειο και μπαίνει στην εντατική. Με την κατάσταση της υγείας του, να χαρακτηρίζεται τα τελευταία 24ωρα, σταθερή.

Παραμένει στο νοσοκομείο

Ωστόσο, η περιπέτεια του 14χρονου επαναφέρει στο προσκήνιο το πρόβλημα με τις ελλείψεις σε πολλά γήπεδα της χώρας, αλλά κι το θέμα των επιβεβλημένων ιατρικών εξετάσεων που πρέπει να γίνονται στους αθλητές. Σύμφωνα με τη διοίκηση του Παναθλητικού Ομίλου Μουδανιών, ο 14χρονος είχε υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις που όμως δεν είχαν δείξει το πρόβλημα.

Ο μαθητής της Β’ Γυμνασίου παραμένει στο νοσοκομείο, με συγγενείς και φίλους του να αγωνιούν. Η κατάσταση της υγείας του παραμένει σοβαρή, όμως όλα δείχνουν ότι έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο για τη ζωή του και θα επιστρέψει στην οικογένειά του. Σύμφωνα με την Ευγενία Χριστοφορίδου, την γιατρό του Κέντρου Υγείας Μουδανίων, το παιδί δεν είχε κάποιο βέβαιο διαγνωσμένο πρόβλημα. Ο Στέλιος Ευγενίου, ιδιοκτήτης του φούρνου, ανέφερε πως πριν από 4 χρόνια ένα μέλος της οικογένειάς του χρειάστηκε εξειδικευμένη καρδιολογική εξέταση και αποφάσισε να κάνει δώρο στην κοινότητα έναν απινιδωτή, ο οποίος εν τέλει έσωσε τη ζωή του 14χρονου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις