Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Επαγγελματικά μυστικά μαγειρικής: 4 τρόποι για να πετύχεις το τέλειο πιάτο
PLUS

Επαγγελματικά μυστικά μαγειρικής: 4 τρόποι για να πετύχεις το τέλειο πιάτο

Επαγγελματικά μυστικά μαγειρικής: 4 τρόποι για να γίνεις ''άπιαστος'' στην κουζίνα

Σίγουρα κανένα βιβλίο μαγειρικής και καμία εκπομπή δεν θια σας μάθει τόσα για τη μαγειρική όσα μια σχολή σεφ. Εκείνοι που μαγειρεύουν συχνά γνωρίζουν ότι μερικές φορές η κουζίνα είναι μια πραγματική κόλαση: τα πιτσιλίσματα λαδιού, τα κρέατα καίγονται, και τα αυγά που μόλις αγοράσατε  έχουν καταστραφεί. Όλες θέλετε να να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας ή ακόμα και σύντροφο σας. Έτσι λοιπόν υπάρχουν μερικά μυστικά μαγειρικής που θα κάνουν τα πιάτα σας πολύ πρωτότυπα και εντυπωσιακά και θα σας προφυλάξουν από τα λάθη που κάνουν ακόμα και οι πιο έμπειροι από εσάς στην μαγειρική. Παρακάτω λοιπόν θα βρείτε 4 μυστικά για το πώς θα ”βγάλετε” τέλεια τα πιάτα σας στους καλεσμένους σας.

1. Τέλεια μπριζόλα

Μην την ψήσεις κατευθείαν μόλις τη βγάλεις από το ψυγείο. Άφησέ την για 1 ώρα εκτός ψυγείου, ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και να ψηθεί ομοιόμορφα.

2. Τραγανή πέτσα στο ψάρι

Για να πετύχεις απίστευτα τραγανή πέτσα στο ψάρι, πριν το ψήσεις στο γκριλ, άπλωσε στην επιφάνειά του λίγη μαγιονέζα με ένα πινέλο μαγειρικής.

3. Κρεμώδης πουρές πατάτας

Πριν λιώσεις τις βραστές πατάτες για πουρέ, πέρασέ τες για λίγο από το τηγάνι για να ξεφορτωθείς την περιττή υγρασία. Πρόσεξε μόνο να μην τις τηγανίσεις!

4. Τέλεια ζύμη

Εάν έχεις σκοπό να φτιάξεις ζύμη για οποιαδήποτε παρασκευή, φρόντισε να αφήσεις τα αβγά και το βούτυρο που πρόκειται να χρησιμοποιήσεις για μερικές ώρες εκτός ψυγείου ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

5. Γευστική σούπα

Συνήθως βράζεις τα λαχανικά και στη συνέχεια τα λιώνεις με το ραβδομπλέντερ για να κάνεις σούπα βελουτέ, σωστά; Δοκίμασε να καραμελώσεις πρώτα κάποια από αυτά, όπως τα κρεμμύδια για παράδειγμα, για να εμπλουτίσεις τη γεύση της σούπας σου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις