Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κακοκαιρία Θεσσαλονίκη: Ο νεαρός που έπεσε στα ορμητικά νερά για να σώσει συνάνθρωπό του
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Θεσσαλονίκη: Ο νεαρός που έπεσε στα ορμητικά νερά για να σώσει συνάνθρωπό του

Κακοκαιρία Θεσσαλονίκη: Μια πολύ όμορφη είδηση, που χαρίζει ελπίδα

Όσο υπάρχουν αλληλέγγυοι άνθρωποι η κοινωνία μας έχει ελπίδα! Και ένας από αυτούς είναι ο άγνωστος προς το παρών νεαρός που χθες δεν δίστασε ούτε για μια στιγμή να θέσει σε κίνδυνο την δική του ζωή προκειμένου να σώσει από βέβαιο πνιγμό έναν συνάνθρωπο μας. Με μια συγκλονιστική ανάρτηση στο διαδίκτυο η Στέλλα Χαριτίδου διασώστρια του ΕΚΑΒ μιλά για τον νεαρό που βλέποντας χθες στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης έναν άνδρα να παρασύρεται από τα ορμητικά νερά του ρέματος όχι μόνο δε δίστασε να πέσει για να τον σώσει αλλά στη συνέχεια μέχρι να φτάσει το πλήρωμα του ΕΚΑΒ του έκανε Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση προσπαθώντας να τον κρατήσει στη ζωή. Δεν τα κατάφερε. Ωστόσο όπως αναφέρει η διασώστρια αυτός ήταν ο δικός της ήρωας χθες.

Η ανάρτηση

«Αυτό το παλικάρι, στον κόκκινο κύκλο της φωτογραφίας, είναι ο δικός μου, σημερινός ήρωας. Δεν ξέρω το όνομα του. Όμως με συγκίνησε με την αυταπάρνηση του, καθώς χωρίς δεύτερη σκέψη έπεσε στο ρέμα, ανέσυρε το θύμα & μέχρι να φτάσουμε εμείς (ΕΚΑΒ) έκανε θωρακικές συμπιέσεις, εφαρμόζοντας Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση.
Αυτός ο νεαρός, μάλλον ούτε 20 χρόνων, είναι ο γιος που θέλω να έχω. Είμαι περήφανη για αυτόν. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, καθώς πάρα την συντονισμένη προσπάθεια αναζωογόνησης από την ομάδα του ΕΚΑΒ, ο επίσης νέος άνδρας δεν ανένηψε, αυτό το νέο παιδί, μας δίδαξε με τον αυθορμητισμό του & το θάρρος του, ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δεν θα σκεφτούν & δεν θα λογαριάσουν τον κίνδυνο για να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο τους.

Στους γονείς του θέλω να πω, ότι έχουν ένα αστέρι στο σπίτι τους & στον ίδιο, ότι μου έδωσε μεγάλη δύναμη & ελπίδα ότι έχουμε ακόμα πιθανότητες ως κοινωνία να τα καταφέρουμε…

Μπράβο μικρέ

Στην ομάδα μου, τους Διασώστες μου, θέλω να πω μόνο ευχαριστώ! Εσείς είστε τα δικά μου αστέρια…».

Ταυτοποιήθηκε ο νεαρός που πνίγηκε

Πρόκειται για έναν 26χρονο από την Γεωργία καθώς όπως διαπίστωσαν οι αρχές σε αυτόν ανήκει το αυτοκίνητο που είχε εντοπιστεί λίγο αργότερα να έχει παρασυρθεί από τα νερά ρέματος που φούσκωσε λόγω της κακοκαιρίας. Ο νεαρός βρέθηκε νεκρός 1,5 χιλιόμετρο μακριά από το όχημα στο ρέμα Ξηροποτάμου στην οδό Μυτιλήνης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις