Αθήνα

°C

Τρίτη

22

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Δημήτρης Μοθωναίος – Σκορδά: Τα 40.000 μηνύματα με ιστορίες παρενόχλησης
LIFESTYLE

Δημήτρης Μοθωναίος – Σκορδά: Τα 40.000 μηνύματα με ιστορίες παρενόχλησης

Δημήτρης Μοθωναίος - Σκορδά: Η συνέντευξη τέσσερεις μήνες μετά την εξομολόγηση για την κακοποίησή του

Ο αγαπημένος ηθοποιός, Δημήτρης Μοθωναίος βρέθηκε ξανά στο πλατό της εκπομπής “Πρωινό” του ANT1, λίγους μήνες μετά τη σοκαριστική εξομολόγηση στη Φαίη Σκορδά για την σεξουαλική κακοποίηση, θύμα της οποία υπήρξε ο ίδιος σε μικρή ηλικία. Αυτή τη φορά, επέστρεψε για να μιλήσει για την εκστρατεία που κάνει μαζί με το Σωματείο ELIZA για να πετύχουν την επιμήκυνση του χρόνου παραγραφής των αδικημάτων σεξουαλικής κακοποίησης που τελούνται σε ανηλίκους. Ο ηθοποιός, αποκάλυψε τον μεγάλο αριθμό μηνυμάτων που δέχτηκε από ανθρώπους που βίωσαν παρόμοιες καταστάσεις και μίλησε για την εκστρατεία. «Δέχθηκα στο Instagram 40.000 μηνύματα που αφορούσαν παρόμοιες ιστορίες σεξουαλικής κακοποίησης. Σκέφτηκα ότι κάτι πρέπει να γίνει για αυτό.

Τα διάβασα όλα. Είναι μεγάλο το ποσοστό των παιδιών που δέχονται κακοποίηση στη χώρα μας και δεν το επικοινωνούν. Τα ποσοστά είναι πολύ μεγάλα. Οι περισσότερες περιπτώσεις το έλεγαν πρώτη φορά. Αισθάνθηκα μια πολύ μεγάλη ευθύνη χωρίς να ξέρω πώς να το διαχειριστώ για να βοηθήσω.

Το Σωματείο ELIZA συμβάλλει στον εντοπισμό της κακομεταχείρισης των παιδιών και στην πρόληψη, που είναι το ήμισυ του παντός. Οι 40.000 είναι μεγάλο νούμερο. Απάντησα σε όλους με πολύ προσοχή, γιατί αυτά είναι ευαίσθητα πράγματα. Όταν μοιράζεσαι κάτι και καταλαβαίνεις ότι είναι κι άλλοι εκτός από εσένα, είναι βοηθητικό. Ήμουν σίγουρος ότι ήμουν μόνος μου» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις