Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Δύσκολοι λεκέδες σε λευκά ρούχα: Πώς μπορείτε να τους αντιμετωπίσετε
PLUS

Δύσκολοι λεκέδες σε λευκά ρούχα: Πώς μπορείτε να τους αντιμετωπίσετε

Δύσκολοι λεκέδες σε λευκά ρούχα: Εύκολα tips για να κάνουν το καθάρισμα ''παιχνιδάκι''

Ένας λεκές  μπορεί να σας φέρει σε άβολη θέση, αλλά ένας δύσκολος λεκές, ενδέχεται να σας προσθέτει ακόμα περισσότερο άγχος, με την σκέψη ότι ίσως να ταλαιπωρηθείτε ή να μην καταφέρετε να απαλλαγείτε από αυτόν. Όσο και αν προσέχετε,  κάποια στιγμή έρχεστε αντιμέτωποι με κάποιο λεκέ, για τον οποίο θα κληθείτε να τον καθαρίσετε.  Λεκέδες μπορούν να εντοπιστούν σε ρούχα, σε παπούτσια, σε λευκά είδη, σε χαλί ή οπουδήποτε αλλού.

Το καλοκαίρι είναι γνωστό πως φοράμε πολύ περισσότερο άσπρα ρούχα από οποιοδήποτε άλλο χρώμα και είναι φυσικό και επόμενο να προσανατολίσουμε τις γνώσεις μας όσο αφορά του λεκέδες και το καθάρισμά τους στη συγκεκριμένη απόχρωση. Αν, λοιπόν, τα άσπρα σου ρούχα λερωθούν μπορείς να ακολουθήσεις τα παρακάτω πρακτικά και εύκολα tips πλυσίματος για να αφαιρέσεις τους ενοχλητικούς λεκέδες και να είναι πάλι το αγαπημένο σου άσπρο φόρεμα σαν καινούργιο.Παρακάτω θα βρείτε 4 συχνούς και δύσκολους λεκέδες που θα βρεθείτε σε θέση να αντιμετωπίσετε.

Κραγιόν

Πραγματικά είναι πολύ ενοχλητικό την ώρα που ετοιμάζεστε για τη δουλειά σας ή τη βόλτα σας, να λερωθούν τα ρούχα σας με κραγιόν. Ένα τέτοιο ατύχημα μπορεί να σας καθυστερήσει από την εργασία ή στο ραντεβού σας αφού θα πρέπει να αλλάξετε τα ρούχα σας. Τουλάχιστον δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, γιατί ο λεκές δεν θα μείνει για πάντα εκεί. Πάνω στον λεκέ απλώστε μια μικρή ποσότητα φυτικού μαγειρικού λίπους και αφήστε το να ξεραθεί. Μετά, πλύντε το ρούχο με ζεστό νερό. Εναλλακτικά, μπορείτε να ψεκάσετε τον λεκέ με λακ. Αφήστε το σπρέι να στεγνώσει καλά και μετά πλύντε το ρούχο.

Αίμα

Ένας πολύ κοινός αλλά δύσκολος στο καθάρισμα λεκές. Όταν ο λεκές είναι ακόμα νωπός, το καθάρισμα είναι αρκετά εύκολο και τα περισσότερα κοινά απορρυπαντικά πλυντηρίου μπορούν να τον αφαιρέσουν ακόμα και σε σύντομα προγράμματα. Αν όμως ο λεκές έχει ξεχαστεί και ως συνέπεια έχει στεγνώσει πάνω στο ύφασμα, είναι πολύ δύσκολο να εξαφανιστεί χωρίς να αφήσει ίχνος. Σε αυτή την περίπτωση πριν βάλετε το ρούχο στο πλυντήριο μουλιάστε το και τρίψτε το με κρύο αλατόνερο. Στα πιο ανθεκτικά υφάσματα μπορείτε να εφαρμόσετε πάνω στον λεκέ πάστα φτιαγμένη από αμμωνία και λίγο νερό. Τρίψτε ελαφρά με ένα μαλακό βουρτσάκι και προχωρήσετε με το ξέπλυμα.

Κόκκινα φρούτα

Όταν καταναλώνετε κόκκινα φρούτα, όπως κεράσια, φράουλες, ρόδι, καρπούζι κ.λπ., θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί οι λεκέδες που αφήνουν δεν είναι «παίξε γέλασε». Φυσικά και πάλι, όσο πιο νωπός είναι ο λεκές τόσο πιο εύκολη είναι και η αφαίρεσή του. Σε περίπτωση που λερωθείτε απλώστε μια μικρή ποσότητα υγρού πιάτων με ελάχιστο νερό πάνω στον λεκέ. Αφήστε το να δράσει για λίγα λεπτά και μετά χωρίς να ξεπλύνετε, βάλτε το ρούχο για πλύσιμο στο πλυντήριο.  Διαφορετικά, αν ο λεκές έχεις στεγνώσει, ρίξτε πάνω του οξυζενέ και βυθίστε το ύφασμα σε λεκάνη με χλιαρό νερό και αλάτι. Μετά από λίγα λεπτά πλύντε το στο πλυντήριο, προσθέτοντας ενισχυτικό πλύσης για τα χρωματιστά ή λευκαντικό για τα άσπρα υφάσματα.

Σοκολάτα

Τέλος, σίγουρα θα σας έχει τύχει αρκετές φορές να λερωθείτε από σοκολάτα, είτε σε ρόφημα, είτε σε παγωτό, είτε σε κρέμα, η σοκολάτα δημιουργεί – λόγω του σκούρου της χρώματος της- έναν εμφανή και δύσκολο λεκέ. Αν προλάβετε τον λεκέ πριν ξεραθεί, τρίψτε τον με λίγο οινόπνευμα και κατόπιν πλύντε το ρούχο. Αν ο λεκές έχει στεγνώσει, τότε σε μισό φλυτζάνι νερό διαλύστε μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα, βουτήξτε μια μαλακή παλιά οδοντόβουρτσα στο διάλυμα και τρίψτε τον λεκέ. Αμέσως μετά πλύντε το ύφασμα κανονικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις