Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μουσική στα μαγαζιά: Επιστρέφει από το Σάββατο – Διευρύνεται το ωράριο κυκλοφορίας
ΕΛΛΑΔΑ

Μουσική στα μαγαζιά: Επιστρέφει από το Σάββατο – Διευρύνεται το ωράριο κυκλοφορίας

Μουσική στα μαγαζιά: Σήμερα οι αποφασίζουν οι ειδικοί για τη χαλάρωση των μέτρων

Ένα βήμα πιο κοντά στη χαλάρωση των μέτρων προστασίας φαίνεται να είναι οι παοφάσεις των ειδικών. Συγκεκριμένα, σήμερα αναμένεται να αποφασίσει η ειδική επιτροπή επιστημόνων, οι οποίοι συνεδριάζουν εκτάκτως για το χρονοδιάγραμμα άρσης των μέτρων που έχουν απομείνει από το lockdown. Στην ατζέντα της συνεδρίασης βρίσκονται συζητήσεις που αφορούν τη μουσική στην εστίαση, το ωράριο κυκλοφορίας αλλά και το πλαίσιο διεξαγωγής των δεξιώσεων των γάμων και των βαπτίσεων. Λαμβάνοντας όλα τα τελευταία δεδομένα από τους αριθμούς της πανδημίας, την κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας αλλά και την πορεία του εμβολιασμού οι λοιμωξιολόγοι θα καταθέσουν την είσηγησή τους στην κυβέρνηση και εν συνεχεία θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν σήμερα το απόγευμα, στις 19:00, κατά την ενημέρωση των συντακτών στο υπουργείο Υγείας, από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια. Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα λοιπόν με το protothema.gr, οι επιστήμονες φαίνεται να δίνουν το “πράσινο φως” για τα επόμενα βήματα χαλάρωσης και μάλιστα άμεσα. Βάσει αυτού, από το Σαββατοκύριακο μας έρχεται, η μουσική θα επιστρέψει στην εστίαση, επιτρέποντας έτσι την πιο ομαλή λειτουργία των εν λόγω καταστημάτων. Την ίδια ώρα αναμένεται να επεκταθεί το ωράριο κυκλοφορίας κατά μία ώρα με την απαγόρευση, από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο να ξεκινά στη 01:30 αντί για τις 12:30 που ισχύει σήμερα.

Πλήρης κατάργηση απαγόρευσης της κυκλοφορίας

Την ίδια στιγμή, έχει μείνει ανοιχτό ενδεχόμενο εντός του μήνα για μια νέα συνεδρίαση, όπου θα αποφασιστεί και η πλήρης κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας με επικρατέστερη ημερομηνία την 1η Ιουλίου. Οι παραπάνω αποφάσεις λαμβάνονται έχοντας υπόψιν, πως το τελευταίο διάστημα πολλά καταστήματα δεν τηρούσαν την απαγόρευση της μουσικής ενώ την ίδια ώρα ολοένα και περισσότερα και πολυπληθέστερα είναι τα κορωνοπάρτι που διοργανώνονται ανά την επικράτεια.

Τέλος, ένα ακόμα μέτρο που θα χαλαρώσει αφορά στην διεξαγωγή των δεξιώσεων των βαπτίσεων και των γάμων. Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες του protothema.gr οι λοιμωξιολόγοι φαίνεται πως δίνουν το πράσινο φως, παράλληλα με τα παραπάνω μέτρα, να αυξηθεί και το όριο των ατόμων στις δεξιώσεις αυτές από 100 σε 200 αρχής γενομένης από την 1η Ιουλίου. Με τον τρόπο αυτό ικανοποιείται και ένα αίτημα του κλάδου που θα συμβάλει στην ομαλότερη λειτουργία των κτημάτων και των catering.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις