Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Γιατρομανωλάκης ΛΟΑΤΚΙ: Στην ετήσια λίστα του NBC ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατρομανωλάκης ΛΟΑΤΚΙ: Στην ετήσια λίστα του NBC ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού

Γιατρομανωλάκης ΛΟΑΤΚΙ: Με τα 30 ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα που ξεχώρισαν διεθνώς

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης συμπεριλαμβάνεται στην ετήσια λίστα του αμερικανικού δικτύου NBC με τα 30 ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα που ξεχώρισαν διεθνώς. Η λίστα δημοσιεύεται τον Ιούνιο για να τιμήσει τον μήνα Υπερηφάνειας (Pride month). Κάθε χρόνο επικεντρώνεται σε μία συγκεκριμένη θεματική. Για τη φετινή λίστα, το NBC επέλεξε τα 30 ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα που σημείωσαν “πρωτιές” στον τομέα και στη χώρα τους, καταδεικνύοντας την αλλαγή που διαμορφώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Έκπληξη από τον ΟΦΗ – Άλλαξε το σήμα του στα social για να στηρίξει την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα

Γιατρομανωλάκης: «Αν έκρυβα ότι είμαι γκέι, τι μήνυμα θα έδινα»;

Στην φετινή λίστα, μαζί με τον Έλληνα υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη, συγκαταλέγονται ο Πιτ Μπούτιτζιτζ, το πρώτο ανοιχτά γκέι μέλος της κυβέρνησης των ΗΠΑ, ο ηθοποιός Έλιοτ Πέιτζ, ο πρώτος τρανς άντρας στο εξώφυλλο του περιοδικού ΤΙΜΕ, η Καρίν Ζαν-Πιερ, επιτελάρχης της εκλογικής καμπάνιας της Κάμαλα Χάρις, η οποία μάλιστα έγινε πρόσφατα η πρώτη ανοιχτά ομοφυλόφιλη κυβερνητική εκπρόσωπος στον Λευκό Οίκο.

Νικόλας Γιατρομανωλάκης

“Ο πρώτος ανοιχτά γκέι υφυπουργός της Ελλάδας προτρέπει τα νεαρά ΛΟΑΤΚΙ άτομα να μην βάζουν τα όνειρά τους σε αναμονή”

Με τίτλο “ο πρώτος ανοιχτά γκέι υφυπουργός της Ελλάδας προτρέπει τα νεαρά ΛΟΑΤΚΙ άτομα να μην βάζουν τα όνειρά τους σε αναμονή” το NBC δημοσιεύει προφίλ του υφυπουργού, αναφερόμενο στην επαγγελματική του πορεία και φιλοξενώντας και σχετικές δηλώσεις. “Το οφείλουμε στους εαυτούς μας να μπορούμε να ονειρευόμαστε να κάνουμε αυτό που θέλουμε και να προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε”, είπε ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης και συμπλήρωσε “Ο σεξουαλικός προσανατολισμός ή η ταυτότητά μας, ανεξάρτητα από το ποια είναι, δεν πρέπει να αποτελεί θέμα”.

Για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα που είναι οι πρώτοι ή λίγοι στους τομείς δραστηριοποίησής τους, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης είπε ότι το ταλέντο και η σκληρή δουλειά μιλούν από μόνα τους και ότι δεν πρέπει να παίρνουν τα όποια αρνητικά σχόλια προσωπικά, ενώ σε ό,τι αφορά το πώς βιώνει ο ίδιος το γεγονός ότι είναι ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος υφυπουργός στην Ελλάδα, ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης σημείωσε πως είναι μεγάλη ευθύνη, που τον αναγκάζει να ασκεί πίεση στον εαυτό του, ωστόσο επεσήμανε τη σημασία της ορατότητας. “Είναι σημαντικό να υπάρχει ορατότητα, ώστε άνθρωποι στην εφηβεία ή στα 20 τους να αισθάνονται ότι δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορούν να επιτύχουν εξαιτίας του ποιοι είναι”, είπε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις