Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

25

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Έπεσε το ίντερνετ: Πρωτοφανές μπλακ άουτ για τις ισχυρότερες ιστοσελίδες
ΚΟΣΜΟΣ

Έπεσε το ίντερνετ: Πρωτοφανές μπλακ άουτ για τις ισχυρότερες ιστοσελίδες

Έπεσε το ίντερνετ: Πάνω από μία ώρα διήρκησε η διακοπή

Περίπου μία ώρα διάρκεια είχε το πρωτοφανές για τα δεδομένα του διαδικτύου μπλακ άουτ στις ισχυρότερες ιστοσελίδες παγκοσμίως, από ενημερωτικές όπως το Bloomberg έως και την Amazon. Οι ιστοσελίδες πολλών μεγάλων ειδησεογραφικών μέσων ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων αυτές των εφημερίδων The Guardian, Financial Times, The New York Times, Le Monde, καθώς και του Bloomberg News, του CNN και του BBC τέθηκαν σήμερα λίγο μετά τις 13:00 ώρα Ελλάδος εκτός λειτουργίας σε όλο τον πλανήτη.

Και η Amazon στη διακοπή

Μεταξύ αυτών που “μπλόκαραν” ήταν και ο ισότοπος λιανικών αγορών της Amazon.com Inc ο οποίος επίσης δεν λειτουργούσε. Η Amazon δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλιο. Σχεδόν 21.000 χρήστες του Reddit ανέφεραν επίσης προβλήματα με την πλατφόρμα κοινωνικών μέσων, ενώ περισσότεροι από 2.000 χρήστες ανέφεραν προβλήματα με την Amazon, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης Downdetector.com. Ο ιστότοπος του Λευκού Οίκου ήταν επίσης εκτός λειτουργίας, ενώ αυτός της βρετανικής κυβέρνησης, gov.uk, εμφάνιζε Error 503 Service Unavailable περίπου στις 13:20 ώρα Ελλάδας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα techchrunch.com το πρόβλημα δημιουργήθηκε από τη διακοπή λειτουργίας του Fastly. Πρόκειται για έναν πάροχο περιεχομένου ιστοσελίδων μέσω cloud σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας που μίλησε στο Financial Times.

Που οφείλεται το μπλακ άουτ

Να σημειωθεί ότι οι περισσότερες ιστοσελίδες επανήλθαν σταδιακά σε λειτουργία λίγο πριν τις 14:00 ώρα Ελλάδος. Η Fastly ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε έρευνα για «τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στην απόδοση με τις υπηρεσίες μας CDN», σύμφωνα με τα όσα δημοσίευσε στον ιστότοπό της.  Κατά την βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», πολλοί χρήστες διαμαρτυρήθηκαν για πρόβλημα πρόσβασης σε YouTube, Twitter, Reddit, Spotify, Twitch, Amazon και Paypal. Για το παγκόσμιο διαδικτυακό μπλακ άουτ, πολλοί χρήστες προέβησαν σε σχόλια. Κάποια από αυτά ήταν «Το Ίντερνετ κατέρρευσε…Μείνετε όλοι ψύχραιμοι…», «Twitch, Amazon, Reddit Spotify Pinterest PayPal έπεσαν όλα. «Η Αποκάλυψη του Ίντερνετ». «Όλα έπεσαν από το πουθενά; Twitch Reddit Amazon και άλλα» «Η Αmazon έπεσε»

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις