Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μαφία Μυκόνου: Η κινηματογραφική απόδραση του Αλβανού αρχηγού
ΕΛΛΑΔΑ

Μαφία Μυκόνου: Η κινηματογραφική απόδραση του Αλβανού αρχηγού

Μαφία Μυκόνου: Το 2018 αφέθηκε ελεύθερος και άλλαξε ταυτότητα

Πρωταγωνιστής μιας από τις κινηματογραφικές, ρηξικέλευθες και επικίνδυνες αποδράσεις που συνέβησαν στη χώρα, ήταν ο Αλβανός κακοποιός, ο οποίος συνελήφθη μαζί με τρεις ακόμη, για το κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης, που προετοίμαζαν στο νησί της Μυκόνου.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ενώ έχουν προκύψει πλείστα ερωτήματα ως προς την ποινική του μεταχείριση αφού αν και είχε κατηγορηθεί για απόπειρες ανθρωποκτονιών κατά αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, απόδραση με την απειλή καλάσνικοφ μέσα από το νοσοκομείο των Τρικάλων και άλλα αδικήματα σε σχέση με ναρκωτικά και σωματικές βλάβες, καταδικασμένος σε 47 χρόνια κάθειρξη, κατάφερε να μη μείνει στις φυλακές περισσότερα από πέντε χρόνια!

Ο συγκεκριμένος κακοποιός το 2012, εξέτιε ποινή τεσσάρων χρόνων φυλάκισης για υπόθεση ναρκωτικών. Δεκέμβριο εκείνου του χρόνου, δήλωσε στους υπευθύνους των φυλακών ότι είχε τραυματισθεί στο πόδι την ώρα που βρισκόταν στο προαύλιο. Μεταφέρθηκε, βραδινές ώρες, στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Τρικάλων προκειμένου οι γιατροί να επιληφθούν του «τραυματισμού» του. Στο εσωτερικό του νοσοκομείου τον συνόδευσαν τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι ενώ τέταρτος συνάδελφος τους παρέμεινε στο όχημα.

Ξαφνικά, τρία άτομα-Αλβανοί συνεργοί όπως αποδείχθηκε- κρατώντας καλάσνικοφ, εισέβαλαν στο διάδρομο των εξωτερικών ιατρείων, ακινητοποίησαν τους τρεις σωφρονιστικούς υπαλλήλους, και πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς! Στη συνέχεια, με την απειλή των πολεμικών όπλων, πάντα κοντά στα εξωτερικά ιατρεία (!), αφόπλισαν τους υπαλλήλους και τα πιστόλια τους τα πέταξαν σε έναν κάδο απορριμμάτων κατά την διαφυγή.

Διέφυγαν με ΙΧΕ

Βγήκαν με τον κρατούμενο έξω από το νοσοκομείο, επιβιβάστηκαν σε ΙΧ αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή! Η σοβαρή υπόθεση που εκτυλισσόταν σε μεγάλο φιάσκο για τις Αρχές, δεν σταμάτησε εκεί. Ο δραπέτης με τους τρεις συνεργούς του, είχαν φθάσει στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην περιοχή του Κόκκινου Μύλου. Τους εντόπισαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ κοντά στο νεκροταφείο, να επιβαίνουν και οι τέσσερις σε ένα αυτοκίνητο, χωρίς, βέβαια, να γνωρίζουν ποιοι είναι, απλά τους θεώρησαν ύποπτους και τους κάλεσαν γιε έλεγχο.

Τότε, οι επιβάτες άνοιξαν πυρ, βγάζοντας τα καλάσνικοφ από τα παράθυρα, εναντίον των αστυνομικών και εκείνοι ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς. Σκηνές πραγματικής μάχης. Οι κακοποιοί εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και διέφυγαν τρέχοντας, ενώ στην περιοχή κατέφθασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όπως η ΕΚΑΜ, ενώ από αέρος βιντεοσκοπούσε κι ήλεγχε τα πάντα ελικόπτερο της Αστυνομίας.

Δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα, ο 34χρονος, τότε, δραπέτης και νυν συλληφθείς ως αρχηγός του κυκλώματος της Μυκόνου, που είχε καταφύγει σε πολυκατοικία, βγήκε στον δρόμο και παραδόθηκε στους αστυνομικούς, οι οποίοι τον είχαν κυκλώσει από παντού. Λίγο αργότερα συνελήφθη και ο δεύτερος, ενώ αναζητήθηκαν και οι άλλοι δύο που είχαν μαζί τους τον βαρύ οπλισμό, χωρίς αποτέλεσμα. Ένα καλάσνικοφ και γεμιστήρες βρέθηκαν σε ακατοίκητο της περιοχής, αργότερα.

Κάθειρξη 47 ετών

Στη δίκη που ακολούθησε οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δραπέτης καταδικάστηκε σε 47 χρόνια κάθειρξη για όλα τα αδικήματα. Ωστόσο, το 2018, αποφυλακίστηκε με αναστολή του υπολοίπου της ποινής το οποίο θα εξέτισε αν συλλαμβανόταν ξανά! Επειδή ακριβώς είχε επανέλθει και πάλι στους δρόμους της παρανομίας με σχέδια για λειτουργία παραρτήματος διακίνησης ποσοτήτων κοκαΐνης στη Μύκονο τους θερινούς μήνες, είχε στην κατοχή του μια πλαστή ταυτότητα όπου εμφανιζόταν με άλλα στοιχεία.

Λέει η Αστυνομία για το κύκλωμα που εξάρθρωσε:

«Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση αλλοδαπών στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών (κυρίως κοκαΐνης) στο Νομό Αττικής, αποκαλύφθηκε από την ανωτέρω υπηρεσία η δραστηριοποίηση εγκληματικής οργάνωσης δομημένης και με διαρκή εγκληματική δράση που τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2020 προέβαινε στη κατ’ εξακολούθηση διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης σε Αττική και Μύκονο.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της μεριμνούσαν για την αγορά, μεταφορά και εισαγωγή ποσοτήτων κοκαΐνης από ευρωπαϊκή χώρα, τις οποίες αποθήκευαν σε χώρους (καβάτζες) που διατηρούσαν τα μέλη της ομάδας στο κέντρο της Αθήνας. Σε μια διακριβωμένη περίπτωση στα τέλη Απριλίου του τρέχοντος έτους, τα μέλη της οργάνωσης οργάνωσαν και υλοποίησαν την αγορά και μεταφορά τριών κιλών κοκαΐνης αντί του ποσού των 28.000 ευρώ μέσω δημόσιας χρήσης οχήματος».

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, που εκτυλίχθηκε σε Αθήνα και Μύκονο, ο φερόμενός αρχηγός της οργάνωσης, βασικό μέλος της οργάνωσης, αρνήθηκε τον έλεγχο, τράπηκε σε φυγή και ακολούθησε πεζή καταδίωξη. Κατά την ακινητοποίηση του επέδειξε υφαρπαχθέν δελτίο ταυτότητας. «Ο ανωτέρω», λέει η Αστυνομία «κυκλοφορούσε με πλαστή ταυτότητα για προφανή σκοπό την απόκρυψη της ταυτότητας του μετά την αποφυλάκιση του το 2018 λόγω του βεβαρημένου ποινικού παρελθόντος.

Στο παρελθόν έχει συλληφθεί για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, απόδραση κρατουμένου, διακεκριμένες περιπτώσεις κατοχή και χρήσης πυροβόλων όπλων, επικίνδυνες σωματικές βλάβες».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις