Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

01

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Αστυνομικός – ασύρματος: “Συνεργασία” με… διαρρήκτες
ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομικός – ασύρματος: “Συνεργασία” με… διαρρήκτες

Αστυνομικός - ασύρματος: Σε διαρρήκτες νοίκιαζε τον ασύρματό του για 2.000 ευρώ τον μήνα αστυνομικός

Για δεύτερη φορά τους τελευταίους τέσσερις μήνες εντοπίζεται αστυνομικός να έχει… ενοικιάσει (!) τον υπηρεσιακό ασύρματο της Αστυνομίας, σε κακοποιούς, προκειμένου αυτοί να «διευκολύνονται» ακούγοντας το Κέντρο Επιχειρήσεων, στη διάπραξη κλοπών!!!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η ενοικίαση του ασύρματου σε δύο άτομα από τον αστυνομικό, είχε καθορισθεί στα 2.000 ευρώ μηνιαίως, κάτι που σημαίνει ότι με τον… αέρα του ασυρμάτου και των ακροάσεων των εντολών των αξιωματικών προς περιπολικά, οι διαρρήκτες μπορούσαν να βγάζουν σαν λεία πολλά περισσότερα! Η νέα υπόθεση διαφθοράς, στους κόλπους της Αστυνομίας έρχεται στο φως μέσα από την έρευνα της υπηρεσίας εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Όπως ανακοινώθηκε, από την εν λόγω Υπηρεσία, συνελήφθησαν δύο άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί ασυρμάτων και δωροδοκία υπαλλήλου.

Στη δικογραφία, προστίθεται, περιλαμβάνονται ακόμη αστυνομικός και ιδιώτης για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου, της παράβασης καθήκοντος και της κλοπής. Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες, που περιήλθαν σε γνώση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, για κατοχή και ακρόαση υπηρεσιακού ασύρματου από άγνωστα άτομα.

Με 2.000 τον μήνα!

Όπως προέκυψε από την έρευνα», αναφέρουν οι «αδιάφθοροι», ο αστυνομικός είχε παραδώσει έναντι μηνιαίας χρηματικής αμοιβής ύψους 2.000 ευρώ, υπηρεσιακό ασύρματο στα δύο άτομα, προκειμένου να τον χρησιμοποιούν στις παράνομες δραστηριότητές τους. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, πρωινές ώρες της Πέμπτης 3 Ιουνίου 2021, βρέθηκε ο ασύρματος σε όχημα που χρησιμοποιούσαν τα συλληφθέντα άτομα».

Γίνεται μνεία, καταλήγει η ενημέρωση,  ότι γενετικό υλικό των δύο συλληφθέντων ταυτοποιήθηκε σε τέσσερις υποθέσεις κλοπών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή.

Πριν από τέσσερις μήνες, είχε παρουσιασθεί κι άλλο κρούσμα διαφθοράς με ασύρματο που είχε παραδοθεί από αστυνομικό σε διαρρήκτες Ρομά. Τότε, οι δράστες διαρρήξεων, είχαν τη δυνατότητα να συντονίζονται στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ. και έτσι να αποφεύγουν τις συλλήψεις, ενώ γνώριζαν εκ των προτέρων πότε αστυνομικοί προσέγγιζαν στον τόπο των αδικημάτων.

Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ

Τι έδειχναν τα βίντεο

Όπως είχε διαπιστωθεί, τουλάχιστον σε 30 περιπτώσεις, σπείρες διαρρηκτών γνώριζαν με ακρίβεια τι διαμειβόταν στο κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. και έτσι εμφανίζονταν σε βίντεο καμερών ασφαλείας, να φροντίζουν να εξαφανισθούν λίγο πριν από την άφιξη των περιπολικών, να αλλάζουν σχέδιο δράσης  και πολλά άλλα. Οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ, θορυβημένοι από το γεγονός καθώς υπήρχε πάντα η απειλή επιχειρήσεις για συλλήψεις κακοποιών να τιναχτούν στον αέρα, συνέταξαν επείγον απόρρητο  έγγραφο προκειμένου να σταματήσει το «σκάνδαλο των ασυρμάτων» με την ενοικίαση ψηφιακών συστημάτων επικοινωνίας από επίορκους αστυνομικούς σε κακοποιούς!

Έτσι οριζόταν ότι οι παραχωρήσεις των ψηφιακών ασυρμάτων απαγορεύεται να είναι πολύωρες, καθώς και σε στελέχη να τους παίρνουν στα σπίτια τους, αλλά και να αδρανοποιούνται ταχύτερα. Μάλιστα, προβλέπονται αυστηρές ποινές για όσους ένστολους κάνουν παράνομη χρήση τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις