Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βρέφος Νέα Μάλγαρα: Πώς οι παππούδες “έχασαν” το 18μηνο αγοράκι
ΕΛΛΑΔΑ

Βρέφος Νέα Μάλγαρα: Πώς οι παππούδες “έχασαν” το 18μηνο αγοράκι

Βρέφος Νέα Μάλγαρα: Όλα ξεκίνησαν γύρω στη 1 μετά το μεσημέρι στα Νέα Μάλγαρα

“Φως” στις συνθήκες υπό τις οποίες το 18μηνο αγοράκι έχασε τη ζωή του, όταν έπεσε σε ανοιχτό βόθρο, έξω από το σπίτι των παππούδων του, στα Νέα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης, επιχειρεί να δώσει η έρευνα των τοπικών αστυνομικών αρχών. Για το συμβάν ενημερώθηκε η εισαγγελέας, η οποία έδωσε εντολή στην αστυνομία να συλλέξει το προανακριτικό υλικό. Όλα ξεκίνησαν γύρω στη 1 μετά το μεσημέρι, όταν η μητέρα του βρέφους κάλεσε την αστυνομία, δηλώνοντας ότι το παιδί της είχε εξαφανιστεί από το σπίτι των γονιών της, όπου το είχε αφήσει. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις που άρχισαν να “χτενίζουν” την περιοχή. Καθώς δεν υπήρχαν μαρτυρίες που να είδαν το αγοράκι και δεν απέδωσαν καρπούς οι αναζητήσεις στην γύρω περιοχή, οι έρευνες στράφηκαν σε βόθρο που βρίσκεται εντός του οικοπέδου του σπιτιού.

Οι υποψίες επιβεβαιώθηκαν λίγο αργότερα με τον πιο τραγικό τρόπο. Με τη συνδρομή πυροσβεστών και τη βοήθεια ειδικού στις αποφράξεις αποχετεύσεων ανασύρθηκε νεκρό το αγοράκι μέσα από το βόθρο. Από τα στοιχεία της έρευνας φαίνεται να προκύπτει ότι είχε διαφύγει της προσοχής των παππούδων του με συνέπεια να ακολουθήσει η τραγική κατάληξη.

Βρέφος Νέα Μάλγαρα: Iχνη αίματος γύρω από το φρεάτιο

Σύμφωνα με το Star, η γιαγιά του μικρού Γιωργάκη βρισκόταν στον επάνω όροφο και ο παππούς έμεινε στον κάτω όροφο για να προσέχει το παιδί. Σχεδόν μία ώρα μετά, η μητέρα επέστρεψε για να πάρει το παιδί της όμως αυτό είχε χαθεί. Το αναζήτησαν στον κήπο, όμως δεν το βρήκαν πουθενά. Τότε κάλεσαν την αστυνομία, η οποία εντόπισε ίχνη αίματος γύρω από το φρεάτιο του βόθρου που βρίσκεται πίσω από το σπίτι. Στο σημείο έφτασαν πυροσβεστική και βυτιοφόρο και αφού έγινε άντληση των λυμάτων, εντοπίστηκε η σορός του παιδιού.

Το φρεάτιο του βόθρου ήταν κλειστό με δύο σίδερα οικοδομής σε σχήμα σταυρού και μια πρόχειρη μικρή λαμαρίνα. Είναι πιθανό το παιδί που είχε αρχίσει να περπατά, να διέφυγε της προσοχής του παππού, να πάτησε πάνω στην πρόχειρη κατασκευή και να έπεσε μέσα στον βόθρο.

Ο μικρός ήταν το μοναδικό παιδί του ζευγαριού. Ο 50χρονος πατέρας του, ο οποίος εργάζεται ως οδηγός φορτηγού, ενημερώθηκε για το δυστύχημα ενώ βρισκόταν καθ’ οδόν από την Αθήνα. Οπως έγινε γνωστό σχετικά έγινε εισαγγελική παρέμβαση για διερεύνηση ευθυνών για τους παππούδες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις