Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Μπερδέσης φονικό: Τα συγκινητικά λόγια του Σάκη Κεχαγιόγλου
ΕΛΛΑΔΑ

Μπερδέσης φονικό: Τα συγκινητικά λόγια του Σάκη Κεχαγιόγλου

Μπερδέσης φονικό: Ο Σάκης Κεχαγιόγλου μίλησε για τον Τάσο Μπερδέση που δολοφονήθηκε το πρωί

“Για μένα ο Τάσος δεν ήταν υπόκοσμος, ήταν πελάτης και φίλος”, δήλωσε σε συνέντευξή του ο ποινικολόγος Σάκης Κεχαγιόγλου, για τον πυγμάχο Τάσο Μπερδέση που δολοφονήθηκε το πρωί της Δευτέρας στην Βάρη. Μιλώντας για το θέμα στην εκπομπή “T – LIVE” στον Alpha, ο Σάκης Κεχαγιόγλου τόνισε για το θύμα της μαφιόζικης εκτέλεσης, πως “εκτός από δικηγόρος του, ήμουν και φίλος του. Είναι θλιβερή μέρα για μένα. Είχε κατηγορηθεί για τρεις υποθέσεις και αθωώθηκε και στις τρεις. Το χρέος μου ήταν να τον υπερασπιστώ στα δικαστήρια”.

“Το χρέος μου τελείωσε και δυστυχώς ο Τάσος πέθανε στα 39 του, ήταν ένας εκπληκτικός αθλητής, είχε όνειρο την Ολυμπιάδα και κακώς αποκλείστηκε” πρόσθεσε χαρακτηριστικά, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε και σε μια σειρά υποθέσεων που είχε εμπλακεί ο πυγμάχος.

“Ήταν ένα χαρούμενο παιδί από φτωχή οικογένεια”

“Κατηγορήθηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας στο Μεσολόγγι και αθωώθηκε ομόφωνα. Είχε κατηγορηθεί σε μια άλλη δίκη στην Πάτρα στην οποία αθωώθηκε στο Εφετείο και η τρίτη περίπτωση που είχε κατηγορηθεί, αλλά επίσης αθωώθηκε, ήταν για υπόθαλψη εγκληματία. Είχε διατελέσει και φυγόποινος για τρία χρόνια. Είχε καταδικαστεί πρωτόδικα. Κρυβόταν αλλά αθωώθηκε μετά στο εφετείο”, τόνισε.

“Ήταν ένα χαρούμενο παιδί από φτωχή οικογένεια. Θλίβομαι για τη μητέρα και τον αδελφό του. Μεγάλωσε δουλεύοντας σκληρά. Ευχάριστο στην παρέα και μέσα στα χρόνια, ενεπλάκη μεν σε υποθέσεις αλλά όπως είπαμε είχε αθωωθεί. Για μένα ο Τάσος δεν ήταν υπόκοσμος ήταν πελάτης και φίλος. Τελευταία δεν είχα επαφή μαζί του. Είχα να του μιλήσω για μήνες”, κατέληξε για το θύμα του στυγερού εγκλήματος. Σημειώνεται πως ο πασίγνωστος Έλληνας πυγμάχος συνδεόταν και με τον χώρο της νύχτας. Μάλιστα, είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις εκβιασμών, ενώ είχε συλληφθεί και εκτίσει ποινή φυλάκισης.

Συγκεκριμένα:

Κατηγορήθηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας το 2007 και αθωώθηκε ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Μεσολογγίου.

Στην πορεία κατηγορήθηκε για υπόθαλψη εγκληματία, κι αθωώθηκε επίσης ομόφωνα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Το 2015 αντιμετώπισε κατηγορίες για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και εκβίαση.

Ο αδερφός του πυγμάχου που σκότωσε ο Μπερδέσης μιλά στο Newsit.gr
Μπερδέσης φονικό:  Η νίκη στο Survival και η σχέση με την Star Ελλάς 2008

Ο Μπερδέσης φονικό: είχε γίνει ευρέως γνωστός μέσα από τη συμμετοχή του στο ριάλιτι Survival, του οποίου, μάλιστα είχε αναδειχθεί και νικητής, ενώ στο παρελθόν είχε δεσμό και με την Star Ελλάς 2008, Διονυσία Κουκίου. Ο γνωστός πυγμάχος και μέλος των εθνικών και ολυμπιακών ομάδων πυγμαχίας, κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα το 2002, ενώ το 2006 κέρδισε το Πανευρωπαϊκό. Τo 2007 κέρδισε το κύπελλο Ακρόπολις, έχει κερδίσει τα Χρυσά Γάντια της Ελλάδας ενώ είχε πάρει και την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς στο Πεκίνο το 2008. Το 2015 κέρδισε στο Best Fighter και έναν χρόνο μετά εντάχθηκε στο δυναμικό του Συνδέσμου Επαγγελματικής Πυγμαχίας.

Η συνέντευξη του γνωστού πυγμάχου Τάσου Μπερδέση στην Τατιάνα Στεφανίδου τον Νοέμβριο του 2013

Έδειχνε να φοβόταν

Ο πυγμάχος, που τα τελευταία δυο χρόνια μετακόμισε στην Αθήνα κόβοντας τις επαφές του με την Αχαΐα, έδειχνε να φοβάται. Αν και είχε αθωωθεί απο όλες τις δικαστικές του εκκρεμότητες οπλοφορούσε, σύχναζε σε συγκεκριμένα στέκια και γυμναζόταν σε ένα σχετικά απομακρυσμένο γυμναστήριο πάνω από τη Βάρη.

Στο Ανθρωποκτονιών λένε οτι αν μάθουν τι φοβόταν ο 39χρονος τότε θα «ξεκλειδώσουν» τη δολοφονία. Την ίδια ώρα το όχημα του πυγμάχου γίνεται φυλλο και φτερό, ενώ οι αστυνομικοι σαρώνουν τις κάμερες της περιοχής για να διαπιστώσουν πως έφθασε και πως έφυγε ο δολοφόνος με το καλάζνικοφ. Οι εκτελεστές που πιθανότατα είχαν βάλει στο μικροσκόπιο την καθημερινότητα του Μπερδέση και γνωριζαν το πρόγραμμά του, ήξεραν οτι γύρω στις 9 θα έφευγε απο τον όμιλο πυγμαχίας και έστησαν τη φονική ενέδρα. Αφού έφθασαν στο σημείο με ένα ανοικτόχρωμο SUV, πλησίασαν και πριν ο 39χρονος προλάβει να αντιδράσει, άδειασαν πάνω του το καλάζνικοφ.

Συγκλονίζει o φίλος του γνωστού πυγμάχου Τάσου Μπερδέση

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις