Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διακίνηση ναρκωτικών: Το καρτέλ ηρωίνης της Τουρκίας χτύπησε ξανά
ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση ναρκωτικών: Το καρτέλ ηρωίνης της Τουρκίας χτύπησε ξανά

Διακίνηση ναρκωτικών: Με πλαστική βάρκα δύο άγνωστοι μετέφεραν σε τσάντες πάνω από 21 κιλά ηρωίνης.

Μπλόκο σε πάνω από 21 κιλά «λευκού θανάτου», που μετέφερε αλλοδαπός με βάρκα από την Τουρκία μέσω του ποταμού Έβρου στη χώρα μας, κατάφεραν να στήσουν άνδρες της συνοριοφυλακής Ορεστάδας, μαζί με αστυνομικούς της δίωξης Ναρκωτικών. Η επιχείρηση, στη διάρκεια της οποίας κατάφεραν να διαφύγουν δύο από τα τρία άτομα που εμπλέκονται στη μεταφορά της μεγάλης ποσότητας της ηρωϊνης, έλαβε χώρα μεσημβρινές ώρες στον Έβρο. Σε βάρος του συλληφθέντα, σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί, που συμμετείχαν στην επιχείρηση, εντόπισαν, αρχικά, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου τον δράστη, να έχει σταθμεύσει ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο στην άκρη του οδοστρώματος. Παρακολουθώντας τις κινήσεις, λίγο μετά είδαν και δύο άγνωστους συνεργούς του, οι οποίοι εμφανίστηκαν πεζή στο σημείο, να τοποθετούν στο εσωτερικό του οχήματος δύο τσάντες με ναρκωτικά.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Τότε, αποφασίστηκε η επέμβαση. Κατά την επέμβαση των αστυνομικών συνελήφθη ο οδηγός του οχήματος, ενώ οι άλλοι δύο δράστες, όπως προαναφέρθηκε, κατάφεραν και διέφυγαν σε παρακείμενη δασώδη έκταση και αναζητούνται από τις αστυνομικές δυνάμεις. Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του οχήματος εντόπισαν τις 2 τσάντες, που περιείχαν 70 νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 21.593 γραμμαρίων, τις οποίες όπως προέκυψε, εισήγαγαν οι παραπάνω δύο άγνωστοι δράστες, από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω του ποταμού Έβρου. Κατασχέθηκαν η ποσότητα ηρωίνης, το Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο και δύο κινητά τηλέφωνα. Τα κινητά τηλέφωνα ήδη παραδόθηκαν για ανάλυση στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να προκύψουν όλες οι επαφές των εμπλεκομένων στη μεταφορά της τρομακτικής ποσότητας της φονικής ηρωίνης.

Προς Τουρκία και Ελλάδα

Οι έρευνες θα κινηθούν και προς την πλευρά της Τουρκίας προκειμένου να εντοπιστεί το καρτέλ που οργάνωσε την αποστολή των ναρκωτικών, αλλά και προς το εσωτερικό της χώρας προκειμένου να μάθουν οι αστυνομικοί ποιοι θα ήταν οι τελικοί αποδέκτες. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση διερνεργει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας. Πιθανότατα, εκτιμάται, πρόκειται για το ίδιο κύκλωμα, το οποίο στις 21 του περασμένου Μαρτίου, επιχείρησε και πάλι με πλαστική βάρκα μέσω του ποταμού ΄Εβρου να περάσει από την Τουρκία στην Ελλάδα δύο κιλά και 320 γραμμάρια «λευκού θανάτου», ξανά μέσα σε τσάντες. Μόνο, που τότε, όπως έγραφε το Alphafreepress, « ο σκύλος ανιχνευτής «περίμενε» τον μεταφορέα στις όχθες του ποταμού»!

Το ρεπορτάζ του alphafreepress.gr

Ιδού, μεταξύ άλλων, τι ανέφερε τότε το ρεπορτάζ: «Σκύλος, ανιχνευτής ναρκωτικών «περίμενε» στις όχθες του ΄Εβρου αλλοδαπό, ο οποίος έφθασε με πλαστική βάρκα μέσω του ποταμού από το τουρκικό έδαφος στο ελληνικό. Μόλις μύρισε μέσα σε τσάντα που είχε μαζί του ο παράνομος ταξιδιώτης «λευκό θάνατο», έδωσε το σήμα στην ομάδα αστυνομικών που είχε πάρει θέσεις στην όχθη του Έβρου μετά από σχετικές πληροφορίες, να δράσουν κεραυνοβόλα. Μ αυτόν τον τρόπο συνελήφθη πρωϊνές ώρες στην παρέμβρια περιοχή του Σουφλίου Έβρου, ο μεταφορέας της ηρωίνης».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις