Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Ναόμι Οσάκα – έξωση: Γιατί απειλούν να τη διώξουν από Ρολάν Γκαρός και Γουίμπλεντον
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ναόμι Οσάκα – έξωση: Γιατί απειλούν να τη διώξουν από Ρολάν Γκαρός και Γουίμπλεντον

Ναόμι Οσάκα - έξωση: Γιατί απειλούν να τη διώξουν από Ρολάν Γκαρός και Γουίμπλεντον

Η Γιαπωνέζα τενίστρια (2η στην παγκόσμια κατάταξη) απειλείται με απαγόρευση συμμετοχής από το Ρολάν Γκαρός αλλά και το Γουίμπλετον, εάν συνεχίσει την αρνητική στάση της όσο αφορά τις συνεντεύξεις μετά από κάθε αγώνα της. Αυτό γιατι η ίδια υποστηρίζει ότι η ψυχική της υγεία επηρεάζεται αρνητικά. Υπενθυμίζεται ότι η Ναόμι Οσάκα είναι πολύ καλή φίλη με τον Στέφανο Τσιτσιπά, και για την νίκη της επί της Σερένα Γουίλιαμς, στο Australian Open, είχε αναφέρει ότι ίσως οφειλόταν στο γεγονός ότι έφαγε ελληνικό φαγητό πριν τον αγώνα.

Γιατί σταμάτησε να δίνει συνεντεύξεις Τύπου

Αρχικά η Οσάκα επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 δολαρίων για την άρνησή της να δώσει συνέντευξη Τύπου πριν ή μετά τη νίκη της στον πρώτο γύρο χθες στο Roland Garros. Η κίνησή της αυτή έρχεται μετά την δήλωσή της ότι δεν θα είναι πλέον συνεργάσιμη με αιτήματα για συνεντεύξεις, καθώς πιστεύει ότι είναι επιβλαβές για την ψυχική της υγεία. Πρόσθεσε επίσης, ότι δεν έχει πρόβλημα να υποστεί τα επαναλαμβανόμενα πρόστιμα, δεδομένου, θα μπορούσε να προσθέσει κανείς, ότι εκτιμάται πως πέρυσι έβγαλε σχεδόν 45 εκατομμύρια δολάρια, κυρίως από Ιάπωνες και παγκόσμιους χορηγούς. Η πρωταθλήτρια του τένις τόνισε σε δήλωσή της:

«Έχω συχνά νιώσει ότι ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για την ψυχική υγεία των αθλητών και αυτό ισχύει κάθε φορά που βλέπω μια συνέντευξη Τύπου ή συμμετέχω σε μία» έγραψε η Οσάκα στα social media πριν από 4 ημέρες. «Συχνά καθόμαστε εκεί και μας κάνουν ερωτήσεις τις οποίες έχουν θέσει πολλές φορές στο παρελθόν ή μας κάνουν ερωτήσει που φέρνουν αμφιβολίες στο μυαλό μας και απλά δεν πρόκειται να υποβάλω τον εαυτό μου σε άτομα που με αμφισβητούν» πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 大坂なおみ (@naomiosaka)

Οι αυστηρές ποινές εάν δεν ακολουθήσει τους κανόνες

Το Roland Garros είπε ότι ζήτησε από την Ναόμι Οσάκα να «επανεξετάσει τη θέση της και προσπάθησε ανεπιτυχώς να μιλήσει μαζί της για να τσεκάρει την ψυχική της υγεία, να κατανοήσει τις ιδιαιτερότητες του ζητήματος και να δει τι θα μπορούσε να γίνει για την αντιμετώπιση του θέματος». «Μετά την έλλειψη παρουσίας της Ναόμι Οσάκα, το Australian Open, το Roland Garros, το Wimbledon και το US Open της έγραψαν από κοινού για να ελέγξουν την ευημερία της και να προσφέρουν υποστήριξη, υπογραμμίζοντας την την δέσμευσή τους για τη ευημερία όλων των αθλητών και προτείνουν διάλογο για το θέμα» ανέφερε η κοινή δήλωσή των τεσσάρων Grand Slans. «Της έγινε υπενθύμιση για τις υποχρεώσεις της, τις συνέπειες της μη τήρησής τους και το γεγονός ότι οι κανόνες πρέπει να ισχύουν εξίσου για όλους τους παίκτες».

Οι διοργανωτές υποστηρίζουν, ότι οι επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυστηρότερες κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης συμμετοχής από το τουρνουά. «Ως άθλημα» αναφέρει επίσης η ανακοίνωσή τους, «δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από το να διασφαλίσουμε ότι κανένας παίκτης δεν έχει αθέμιτο πλεονέκτημα έναντι ενός άλλου, κάτι που δυστυχώς, συμβαίνει σε αυτή την περίπτωση, εάν ένας παίκτης αρνείται να αφιερώσει χρόνο για να συμμετάσχει σε συνεντεύξεις των ΜΜΕ, ενώ οι άλλοι όλοι τηρούν τις δεσμεύσεις τους».

Η Ναόμι Οσάκα δεν απάντησε αμέσως, αλλά έγραψε χθες το βράδυ στο Twitter: «Ο θυμός είναι η έλλειψη κατανόησης. Η αλλαγή κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν άβολα». Πάντως, χθες, στον πρώτο της αγώνα στο Γαλλικό Όπεν, κέρδισε εύκολα την αντίπαλό της, την Ρουμάνα Πατρίτσια Μαρία Τιγκ.
Αναμένουμε να δούμε εάν η αυξανόμενη πίεση προς το μέρος της θα οδηγήσει σε αλλαγή σκέψης στον επόμενο αγώνα της, που είναι προγραμματισμένος για την Τετάρτη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις